Společnost JA Solar dodá 100 % modulů pro první užitkovou solární elektrárnu v Malajsii

Peking 13. července (PROTEXT/PRNewswire)

Společnost JA Solar Holdings Co., Ltd. („JA Solar"), jeden z největších světových výrobců solárních produktů, dnes oznámila, že získala zakázku na dodávku modulů s celkovou kapacitou 50 MW (AC) modulů pro první užitkový solární projekt v Malajsii.

Inaugurační projekt o výkonu 50 MW, který se nachází v Sabah, představuje významný milník v rozvoji sluneční energie v Malajsii, který získal spoustu pozornosti Ministerstva energetiky, Komise pro energetiku, společnosti Sabah Electricity a vyšších vládních úředníků. YB Datuk Seri Panglima Dr. Maximus Johnity Ongkili, ministr energetiky, zelených technologií a vody (Malajsie) navštívil projekt dne 28. června 2017. Uznale se vyjadřoval o kvalitě solárních modulů a konstrukčním procesu a vyjádřil naději, že solární elektrárna bude moci být brzy napojena a přispět k průmyslu zelené energie v Malajsii.

Společnost SPIC Energy Malaysia Sdn. Bhd., dceřiná společnost společnosti State Power Investment Corporation (dále jen „SPIC"), poskytla pro tento projekt službu EPC (zajištění energetické výkonnosti). SPIC je největším investorem a provozovatelem solárních elektráren v Číně i na celém světě. JA Solar poskytuje vysoce výkonné monovodní moduly Percium o celkovém výkonu 50 MW (AC) s nižším stupněm degradace, lepší anti-PID výkonností a vyšším výkonem, které mohou pracovat v horkém a vlhkém prostředí. Se všemi moduly, které poskytuje společnost JA Solar, je projekt v současné době ve výstavbě a očekává se, že bude dokončen do konce roku 2017. Kromě toho se očekává, že projekt solární energie vytvoří více než 200 pracovních míst a vyřeší problém nedostatku energie v Sabah.

Pan Cao Bo, viceprezident společnosti JA Solar, uvedl: „Jsme nadšeni, že jsme se spojili s jedním z našich největších zákazníků, společností SPIC, opět na zahraničním trhu. Věříme, že tato zakázka odráží naši hodnotu a technickou inovaci pomocí vysoce výkonných solárních modulů. Investovali jsme 163 miliónů dolarů do naší výroby v Penangu v Malajsii, která produkuje poly a mono články s roční kapacitou 1000 MW. Z hlediska vztahů mezi Čínou a Malajsií zůstávají investice do výrobních zařízení a sdílení našich technických znalostí na rychle rostoucím trhu Malajsie naší hlavní prioritou. Kromě toho se těšíme na poskytování těch nejkvalitnějších solárních produktů a služeb našim globálním partnerům a zákazníkům".

KONTAKT: YANG Chen, +86-10-6361-1888, yangchen@jasolar.com

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

Čína-Malajsie-energie-JA Solar Holdings

Electricity, gas, heat and coal

Region

Asia, Australia