Do Prahy přijedou představitelé významných firem z Íránu, Egypta, Rumunska, Bosny a Hercegoviny a Srbska

Praha 19. května (PROTEXT)

Představitelé významných firem z Íránu, Egypta, Bosny a Hercegoviny, Rumunska a Srbska přijedou 29. a 30. května 2017 do Prahy na konferenci All for Power Export Days 2017. Na akci, která se bude konat v hotelu International Prague, se bude hovořit především o participaci českých firem na projektech v energetice a petrochemii. Konferenci pořádá Sdružení dodavatelů investičních celků (SDIC) a AF POWER agency a.s. Mimo českých firem z oboru potvrdili účast i zástupci českých ministerstev, pojišťoven, bank i agentury CzechTrade.

Vývoz do uvedených zemí dosáhl loni cca 76 miliard korun. Většina z Česka exportovaných produktů spadá do kategorie Stroje a dopravní zařízení. Do této skupiny patří i strojní zařízení, technologie, stroje a zařízení určené k výrobě energie, komponenty pro průmysl a podobně.

SILNÁ ÚČAST Z CIZINY

O plánovaných investicích v Egyptě a o možné participaci českých firem budou hovořit Medhat Salama, obchodní ředitel firmy KAHROMIKA, která realizuje výstavbu energetických provozů na klíč, a Sherief El Dighaidy, šéf velkých projektů a vedoucí obchodního oddělení společnosti PETROJET – jedné z největších poskytovatelů EPS se zaměřením na ropný, plynárenský a petrochemický průmysl pro Blízký východ a Afriku.

V bloku zaměřeném na Rumunsko vystoupí Gheorghe Sorinel Boza, předseda představenstva těžební a energetické společnosti Oltenia Energy Complex, a Mihai Darie - finanční ředitel Compania Nationala Nuclearelectrica, která se zaměřuje na výrobu elektrické energie a tepla z jaderné elektrárny Cernavoda. Firma taktéž provozuje výrobní firmu na svazky jaderného paliva.

Silné zastoupení Íránu formuje Fardad Daliri, víceprezident Industrial Development & Renovation Organization of Iran (IDRO), dále pak Ali Araghchi, ředitel pro mezinárodní záležitosti IDRO. O plánovaných investicích bude hovořit Hassan Bovairi, prezident IPMI – společnosti, která se zabývá řízením průmyslových projektů.

O plánech v oblasti obnovitelných zdrojů v Srbsku, aktuální situaci v sektoru energetiky a petrochemie a možnostech ve své zemi bude hovořit Miloš Vučković z advokátní kanceláře Karanović & Nikolić. Vystoupí i Vladimir Grujović, náměstek města Čačak pro rozvojové a developerské projekty. O projektech v Bosně a Hercegovině a možné participaci českých firem v tomto regionu budou hovořit Emin Haračić, náměstek technického ředitele společnosti Elektroprivreda (uhelný důl a elektrána Kakanj), Amir Delić, ekonomický ředitel dolu Banovići a Azur Bečirović, hlavní ekonom pro výstavbu tepelné elektrárny Banovići.

Za českou stranu představí na All for Power Export Days 2017 své kompetence členské společnosti Sdružení dodavatelů investičních celků – SDIC, Sigma Group, Královopolská a.s., Mavel, a.s. nebo FANS, a.s.

Součástí konference bude i panelová diskuze, která zmapuje možnosti exportního financování a podpory exportu. Tématem diskuzí budou i legislativní otázky, mezioborová výměna exportních zkušeností a další exportní příležitosti na Balkáně.

Více informací najdete na https://www.afpexportdays.com

Kontakt:

AF POWER agency a.s., Praha 8, Karlín, Thámova 166/18, PSČ 186 00, e-mail: info@afpower.cz, tel.: +420 222 314 733.

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

ČR-energie-průmysl-trh

Textile, clothing, glass, porcelain, jewellery, paper, wood
Electricity, gas, heat and coal

Region

Prague, Central Bohemia region and Czech Republic