Fotografie agentury Reuters pomáhají dětem v nouzi

Praha 17. května (PROTEXT)

Dnešní dvanáctou hodinou polední bude zahájen již 8. ročník charitativní internetové aukce nazvané Šance pro děti. V aukci bude nabídnuto sto velkoformátových fotografií z celého světa pořízených fotoreportéry a spolupracovníky zpravodajské agentury Reuters. Výtěžek veřejné fotoaukce bude určen vybraným kojeneckým ústavům, dětským domovům a občanskému sdružení Děti patří domů zaměřenému na podporu pěstounské a adoptivní péče. V posledním ročníku se podařilo získat 512.500 korun.

Veřejnost se aukce bude moci zúčastnit od 17. května do 1. června 2017 na stránkách http://www.sanceprodeti.cz

Novinkou letošního roku je spolupráce se společností Czech Photo, která organizuje prestižní soutěž Czech Press Photo. Díky její vstřícnosti budou vybrané snímky po dobu aukce vystavené v galerii Czech Photo Centre, a tak dostupné široké veřejnosti.

"Naším cílem je hlavně dostat děti domů. A když se to hned nepodaří, tak alespoň pomoci v kojeneckých ústavech a dětských domovech zlepšit podmínky tak, aby se v nich děti cítily lépe," uvádí Toufik Dallal, ředitel mediální divize zpravodajské agentury Reuters pro východní Evropu. "Fotografie jsou autentické, žádné pózy či prvoplánovost. Budou reprezentativní ozdobou každého firemního i soukromého interiéru. Dobrou vůli pomoci dobré věci snad u potenciálních dražitelů vyvolá právě jejich opravdovost," dodává. Letošní výtěžek poputuje do kojeneckých ústavů a dětských center ve Dvoře Králové, Janovicích u Rýmařova a Zbraslavi a do spolku Děti patří domů ve Svitavách. Nutno zmínit, že finanční dary putují od dárců přímo k zmíněným organizacím. Vydražené finanční prostředky budou v plné výši využity na přímé potřeby dětí v těchto ústavech a na podporu hostitelských, pěstounských a adoptivních rodin dětí z dětských domovů.

O přízeň dražitelů se utká celkem 100 velkoformátových fotografií z celého světa v kvalitním hliníkovém rámu, rozdělených do tématických sekcí: lidé, zvířata, příroda a panorama, sport a různé. Pro velký úspěch bude zachována také kategorie s makrofotografií přírody nazvaná Makrosvět Milana Blšťáka, předního českého fotografa.

V roce 2007 získal tento charitativní projekt světové zpravodajské agentury Reuters výroční cenu Internet Effectiveness Award v kategorii Charita.

Podrobné informace o charitativní internetové fotoaukci Šance pro děti naleznete na http://www.sanceprodeti.cz

Kontakt:

Thomson Reuters Czech Republic s.r.o.

Naďa Benešová

e-mail: nada.benesova@thomsonreuters.com

Mobil: +420 724 008 273

Jakub Chramosta