Výrobce elektronových mikroskopů TESCAN podporuje vozíčkáře

Zástupce společnosti TESCAN Maroš Karabinoš předává šek na 200 tisíc korun řediteli ParaCENTRA Fenix Michalu Odstrčilovi.

Brno 17. května (PROTEXT)

Jediný český výrobce elektronových mikroskopů, brněnská firma TESCAN, navázala spolupráci s ParaCENTREM Fenix. Tato nezisková organizace už od roku 2004 pomáhá s návratem do běžného života osobám upoutaným na invalidní vozík v důsledku poranění míchy.

Společnost TESCAN působí v Brně od svého založení už více než 25 let. Hlavním oborem její činnosti je vývoj, výroba a prodej elektronových mikroskopů. Vedení firmy i všichni její zaměstnanci jsou hrdými brněnskými patrioty a cítí velkou sounáležitost se svým regionem.

Proto došlo už dříve k navázání spolupráce s dalším brněnským subjektem, ParaCENTREM Fenix, a k propojení čistě industriálního podnikání se službami s velkým sociálním přesahem. Cílem této spolupráce je maximálně podpořit aktivity centra při asistenčních, sociálních, rehabilitačních a dalších aktivitách, kterými pomáhá svým klientům v jejich každodenním životě.

V letošním roce TESCAN uspořádal celofiremní sbírku na nákup kompenzačních pomůcek pro ParaCENTRUM Fenix a kromě toho věnoval také jednorázovou finanční podporu ve výši 200 tisíc korun. Symbolický šek na tuto částku předal centru zástupce společnosti TESCAN na 1. Plesu pro Fenix, který se pod záštitou města Brna a Jihomoravského kraje konal před koncem dubna v brněnském hotelu Voroněž.

Kontakt:

Mgr. Magda Siroginová

Marketing Manager

e-mail: magda.siroginova@tescan.com

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

ČR-elektronika-menšiny-handicapovaní-firmy-Tescan

PC, Internet, telecommunications, post service
Newspapers, magazine, TV, radio, advertisement

Region

Brno region

Photograph

Klienti a zástupci ParaCENTRA Fenix na 1. Plesu pro Fenix v brněnském hotelu Voroněž.

Important notice