Autorka Simona Ahrnstedtová přijede do Prahy

Praha 20. dubna (PROTEXT)

Švédská spisovatelka s českými kořeny navštíví v dubnu Prahu. Žena, která je ve Švédsku slavnější než Nora Roberts, přijede představit knihu Nepřátelé a milenci.

Simona Ahrnstedtová, spisovatelka píšící o ženách a pro ženy, se narodila roku 1967 v Československu. Její rodina o rok později emigrovala a usadila se ve Švédsku. Ahrnstedtová studovala několik různých oborů (filmové umění, jazyky, práva) a zároveň se věnovala psaní úspěšných historických románů. V posledních letech se proslavila v nové vlně švédské romantické literatury i dalšími svými díly a stala se konkurencí tak známých jmen, jako je například Nora Roberts.

Nepřátelé a milenci, její první román ze současnosti, ve Švédsku okamžitě zaznamenal ohromný úspěch - jenom tam se ho prodalo přes 60 000 výtisků, a brzy přišly nabídky na překlad do angličtiny, němčiny a dalších jazyků. Neotřelý milostný příběh z prostředí vysokých financí vydalo nakladatelství Metafora. Simona je mistrnou vypravěčkou, nehty si budete kousat napětím a knihu neodložíte, dokud se nedozvíte, jak to bylo dál. Zapomeňte na všechny předsudky a klišé, které jste kdy o "červené knihovně" slyšeli. Tohle je inteligentní zábava, plná lásky a vášně.

Autorka přijede navštívit jarní Prahu a 26. dubna vystoupí od 17 hodin v pražském knihkupectví Palác knih LUXOR, aby se setkala s českými čtenáři a pokřtila svou knihu Nepřátelé a milenci. Rolí kmotrů se ujmou herečka Diana Šoltýsová, kterou můžete vidět například v Městských divadlech pražských či 3D company. Druhým kmotrem se stane herec Václav W. Kraus, na něhož se můžete jít podívat například do Divadla v Celetné.

Můžete se těšit na ukázky z knihy a povídání s autorkou i kmotry. Dalším hostem se stane také Irena Lysáčková, překladatelka knihy Nepřátelé a milenci. Dozvíme zajímavosti o psaní, překládání ze severských jazyků, životě ve Švédsku, poptáme se na autorčiny vazby na Českou republiku a samozřejmě nebude chybět soutěž o knížky a nakonec autogramiáda.

Kontakt:

nakladatelství METAFORA

tel./fax: +420 274 771 407, +420 274 770 056

www.metafora.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

ČR-Švédsko-literatura-trh-Ahrnstedtová-Metafora

Retail chains and goods distribution
Culture, entertainment, hobbies

Region

Prague, Central Bohemia region and Czech Republic

Photograph

Václav W. Kraus

Simona Ahrnstedtová

Diana Šoltýsová jako Frida K.

Important notice