Společnost Danfoss získala prestižní ocenění Czech Stability Award

Praha 20. dubna (PROTEXT)

Společnost Danfoss se oficiálně zařadila mezi 100 nejstabilnějších českých firem. Ocenění získala v rámci vyhlášení Czech Stability Award, které je samostatnou kategorií žebříčku CZECH TOP 100. Hodnocení je založeno na ratingovém modelu společnosti Bisnode, který měří stabilitu jednotlivých společností. Certifikát Czech Stability Award představuje nezávislý pohled na současný stav firem, jejich finanční situaci, a to včetně predikce rizika úpadku firmy v následujících dvanácti měsících.

Ocenění Czech Stability Award je nejprestižnějším žebříčkem firem v České republice, který letos již po osmé vyhlašuje nezávislá agentura Bisnode ve spolupráci s CZECH TOP 100. Do hodnocení jsou zařazeny největší tuzemské společnosti. Ocenění formou certifikátu mimo jiné deklaruje, že hodnocená společnost praktikuje politiku otevřené komunikace, poskytuje dostatek informací o svém hospodaření nebo vlastnické struktuře.

Ratingový model Bisnode využívá ekonometrické metody, exaktní statistickou analýzu a principy data miningu. Do analýzy vstupuje množství ukazatelů z oblasti individuálních vlastností firmy (demografická data, informace o platebních zkušenostech, finanční údaje či vazby mezi subjekty) a makroekonomická data.

"Tato cena od nezávislé agentury jasně říká, že jsme důvěryhodným a stabilním partnerem pro business," komentuje ocenění jednatel společnosti Danfoss Česká Republika Viktor Hašpl a dodává: "Hlavními kritérii hodnocení je dlouhodobá výše vlastního kapitálu a zisku, což dokazuje naši finanční sílu a tím i spolehlivost. Na českém trhu působíme již od roku 1993 a plánujeme zde i nadále zůstat."

V globálním měřítku Danfoss působí v 50 zemích světa, kde zaměstnává přes 25 tisíc lidí. Zaměřuje se na technologie, napomáhající udržitelnému rozvoji v oblastech jako je infrastruktura, zásobování potravinami, energie a klima. Mezi hlavní produkty patří komponenty a zařízení pro chlazení a klimatizaci, vytápění, dálkové řídící systémy, měniče kmitočtu pro efektivní řízení elektrických pohonů, výkonové elektronické moduly, komponenty pro mobilní hydrauliku a další. Misí společnosti Danfoss je zajištění čerstvých potravin a adekvátních životních podmínek pro další generaci ve světě, který efektivněji využije dostupné zdroje.

Kontakt:

Kristýna Zemanová

Marketing Support

Danfoss Drives

Mob: +420 724 094 016

E-mail: kristyna.zemanova@danfoss.com

Více informací o společnosti: http://www.danfoss.cz

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

ČR-hospodářství-ocenění-firmy-Danfoss

Banks, insurance companies, stock exchanges