Konica Minolta chce v Evropě do tří let ztrojnásobit obrat v oblasti IT služeb

Praha 20. března (PROTEXT)

- Plánovaný obrat společnosti pro rok 2020 po započtení všech zákazníků odebírajících IT služby je 465 milionů eur

- Cílem na domácím trhu jsou tržby ve výši 840 milionů korun

- Česká Konica Minolta je ve výsledcích segmentu IT služeb jedním z nejúspěšnějších evropských zastoupení

Samostatným prodejem IT služeb chce Konica Minolta v roce 2020 v Evropě dosáhnout ročního obratu ve výši 350 milionů eur. Trojnásobného navýšení oproti aktuálním výsledkům (fiskální rok 2015) plánuje docílit zejména rozvojem informačních a bezpečnostních systémů nebo služeb spojených se správou firemních procesů a digitalizací dokumentů. Česká Konica Minolta je v rámci IT služeb v současnosti třetí nejúspěšnější mezi 33 zeměmi Evropy, kde má společnost své zastoupení.

„Transformace společnosti z dodavatele tiskových řešení v poskytovatele komplexních IT služeb je dlouhodobým cílem celé skupiny. V Evropě jsme za tímto účelem koupili už několik firem. V roce 2015 k nim přibyla i česká společnost Webcom,“ řekl Pavel Čurda, generální ředitel Konica Minolta Business Solutions Czech, a dodal: „Tímto krokem se nám podařilo ještě více posílit význam českého zastoupení v rozvoji IT služeb v rámci skupiny. Dokazují to i naše tržby z posledního fiskálního roku tohoto segmentu ve výši 433 milionů korun, které byly třetí nejvyšší ze všech evropských zemí, kde Konica Minolta působí.“

Cílem Konica Minolta v Evropě pro rok 2020 v rámci prodeje samostatných IT služeb je nárůst ročního obratu z aktuálních 115 na 350 milionů eur. Po započítání i tzv. hybridních zákazníků, kteří tyto služby využívají jako doplněk ke standardním tiskovým řešením, plánuje skupina za tři roky dosáhnout tržeb ve výši 465 milionů eur.

Potenciál pro další rozvoji IT služeb na starém kontinentě mají podle Konica Minolta zejména země střední a východní Evropy, mezi kterými je Česká republika jasnou jedničkou. „Naším cílem pro rok 2020 je obrat ve výši 840 milionů korun. Přesto že je česká Konica Minolta už dnes v nabídce IT služeb podstatně dál než zbytek regionu, věřím, že se nám téměř dvojnásobného růstu tržeb podaří dosáhnout,“ informoval P. Čurda.

Mezi další evropské akvizice podporující rozvoj IT služeb Konica Minolta z posledních let patří například společnosti Raber+Märcker GmbH (nyní Konica Minolta IT Solutions GmbH) v Německu nebo Serians S.A.S ve Francii. Struktura vlastních IT společností má dlouhodobě přispívat k rozšiřování kompetencí Konica Minolta v oblasti služeb. Konkrétně se společnost zaměří na rozvoj ERP a CRM systémů, ECM a DMS řešení, služeb spojených se zabezpečením IT infrastruktury a snížením administrativní zátěže díky propojení systémů, hardwarových zařízení a softwaru do jedné vrstvy.

Kontakt:

Garik Hammer

DDeM, s. r. o.

Polská 10

e-mail: ghammer@ddem.cz

O společnosti Konica Minolta Holding, Inc.

Konica Minolta je zastoupena v 64 zemích celého světa. Zaměstnává celkem 35 600 zaměstnanců a její výrobky a služby můžete najít na 14 000 obchodních a servisních místech. Centrálu má v Tokiu, evropská centrála sídlí v Hannoveru a americká v Ramsey (New York). Rychlý vývoj všech technologií zajišťuje více než 26 vývojových a technických center.

O společnosti Konica Minolta Business Solutions Czech

Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r. o. je součástí celosvětové sítě a uspokojuje potřeby, které vznikají na českém trhu, a pečuje o české zákazníky. V roce 2005 a 2010 bylo české zastoupení společnosti Konica Minolta vyhlášeno nejlepším zastoupením v evropském regionu, a to především díky kvalitě zákaznických služeb. Servisní kompetenci prokazuje certifikát nejlepší servisní organizace v Evropě za rok 2014. Pozici na trhu podtrhují i tržní podíly roku 2015 - Konica Minolta je v České republice číslo jedna v produkčním tisku s podílem 70,1 %. Lídrem trhu je i v prodeji barevných multifunkčních zařízení (36,9 %) a prodeji černobílých multifunkčních zařízení (35,1 %).

Více informací na www.konicaminolta.cz.

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

ČR-elektronika-služby-trh-komunikace-počítače-firmy-Konica Minolta

Tourism and travel services
PC, Internet, telecommunications, post service
Retail chains and goods distribution

Region

Prague, Central Bohemia region and Czech Republic