GENIVI Alliance vybrána do programu Google Summer of Code

GENIVI Alliance logo (PRNewsFoto/GENIVI Alliance)

San Ramon (Kalifornie) 16. března (PROTEXT/PRNewswire)

GENIVI Alliance, otevřená komunita společného vývoje určená pro výrobce automobilů a jejich dodavatele, kteří stojí za rozšířením technologie in-vehicle infotainment (IVI) s otevřeným zdrojovým kódem a souvisejícího softwaru, oznámila, že její platforma GENIVI Development Platform (GDP) byla vybrána k účasti na letním programu Google Summer of Code (GSoC).

GENIVI Alliance logo

GSoC je celosvětový program, který se snaží přivést více vývojářů z řad studentů k vývoji softwaru s otevřeným zdrojovým kódem. Studenti spolupracují s organizací používající otevřený zdrojový kód na tříměsíčním programovacím projektu během letních prázdnin. Platforma GDP se stala jednou z 201 přijatých přihlášek z celkem 400 uchazečů. GDP je platforma pro vývoj s otevřeným zdrojovým kódem, v níž je možné rychle vyvíjet a představovat otevřené komunitě prototypy a inovativní IVI a související řešení pro automobilový průmysl.

"Program GSoC nabízí skvělou příležitost představit studentům software s otevřeným zdrojovým kódem v kontextu automobilového průmyslu""Pomáhá vychovat novou generaci softwarových vývojářů a poskytuje výbornou příležitost k využití talentů z akademické sféry pro vytvoření užitečného automobilového softwaru."

GSoC bude přijímat přihlášky studentů ve dnech od 20. března do 3. dubna. Po přijetí do programu bude studentům přidělen mentor z týmu GENIVI, během léta se budou věnovat kódování a 6. září dojde k vyhlášení výsledků. Více informací o programu naleznete na internetových stránkách GSoC a studenti, kteří by se chtěli dozvědět více o GDP a předložit své projektové návrhy, tak mohou učinit prostřednictvím GENIVI Wiki.

O GENIVI Alliance

GENIVI Alliance je nezisková aliance zaměřená na vývoj otevřeného systému in-vehicle infotainment (IVI) a platforma propojující dopravní průmysl. Aliance poskytuje svým členům celosvětovou networkingovou komunitu s více než 140 společnostmi. Zainteresované strany v oblasti automobilů s připojením k internetu propojuje se špičkovými světovými vývojáři v prostředí založeném na vzájemné spolupráci, jejímž výsledkem je volně dostupný middleware s otevřeným zdrojovým kódem. GENIVI má své sídlo ve městě San Ramon v Kalifornii.

Kontakt pro média - GENIVI Alliance:

Craig Miner

GENIVI Alliance

+1.248.840.8368

cminer@quell.com

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160720/391617LOGO

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

USA-automoto-počítače-GENIVI Alliance

Transport, cars, motorcycles, aircraft, ships, weapons
PC, Internet, telecommunications, post service