Pozvání na výstavu obrazů "Mistři české krajinomalby" ze sbírky Karlštejnské a.s. ve spolupráci s S.V.U. Mánes

Praha 20. května (PROTEXT)

Návštěvník výstav bývá uvyklý jistému stereotypu. Uvítá monografickou přehlídku slavného autora, je překvapen nápaditostí objevného výstavního tématu anebo polekán nepochopenou instalací. Ta naše je v nejlepším slova smyslu krotká, vlídná a přece dosti vzrušující pro ty, kteří mají rádi české krajináře a jsou připraveni dovídat se o nich více. Bude také - a to je její specifikum - o výtvarnících a obrazech méně slavných, ale zaznamenáníhodných a překvapivě nevšedně krásných.

Reprezentativní výstava českého malířství představuje široké veřejnosti v mnoha slohových variacích vzácné obrazy, které buď nejsou dlouhodobě dostupné, nebo jsou dosud zcela neznámým objevem, a obohacuje tak zásadně výstavní život hlavního města na prahu léta.

Galerie S.V.U. Mánes Diamant

Spálená 4, Praha 1 - Nové Město (roh ulic M. Rettigové a Lazarské)

8. června — 29. července 2011

Otevřeno úterý - neděle od 12 do 18 hodin.

Kontakt:

Petra Procházková

mobil: 773569546

e-mail: petra.prochazkova@karlstejnska.cz

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

ČR-výtvarné-firmy-Karlštejnská a.s.