FNAC po dohodě s AudioSoft má sekci pro stahování hudby

PAŘÍŽ 19.března (PROTEXT/ots)

Společnost AudioSoft (www.audiosoft.com), která je průkopníkem na poli vývoje systémů bezpečné distribuce hudby na digitálních sítích, ve čtvrtek oznámila významnou novinku týkající se onlinového obchodu s audiozáznamy. Díky dohodě obsahující ustanovení o vzájemné šestiměsíční exkluzivitě se společností FNAC bude oblíbená webová stránka FNAC (www.fnac.fr) nyní nabízet i novou sekci věnovanou hudbě pro stahování.

Kompletní systémy pro virtuální obchod, které vyvíjí a dodává AudioSoft společnosti FNAC, obsahují tyto klíčové funkce:

- počáteční výběr 1500 hudebních záznamů, na něž má AudioSoft licence od více než 90 nezávislých hudebních nakladatelství.

- technologie pro zasílání a bezpečné stahování souborů MP3

- systémy bezpečného onlinového placení, jako např. Klebox a Cybercash.

- transparentní systém elektronického obchodování BackOffice, který zahrnuje přesné záznamy o poslechu a stahování audionahrávek, prohlášení o autorských právech a jejich uvolnění

- software na přehrávání a uspořádání stažených hudebních nahrávek.

"Protože maloobchodník má přímý kontakt se zákazníkem, je skutečně podstatným aktérem v hudebním průmyslu," řekl Giacomo Biondi- Morra, vicepresident pro rozvoj podnikání společnosti AudioSoft. "Jsme potěšeni, že naše zkušenosti s elektronickým obchodováním pomáhají FNAC transformovat hudební průmyslu pro epochu internetu."

Díky zkušenostem AudioSoftu se FNAC stává prvním maloobchodníkem s plnými službami, který využije inovativní strategii, která integruje celou škálu kanálů prodeje audionahrávek. Kromě svých 59 obchodů po celé Evropě a své zásilkové službě nyní FNAC svým zákazníkům umožňuje poslouchat, vybírat si a stahovat kompletní hudební nahrávky v bezpečném formátu MP3. Zákazníci mohou také vstupovat do dvou virtuálních galerií, z nichž jedna je věnována dílu legendární kapely Yes a druhá elektronické hudbě z renomované firmy F Communications.

Ve spojení s tímto oznámením F Communications představila světovou premiéru skladby "Flat Beat," stahovatelnou verzi před vydáním písně z reklamní kampaně firmy Levi's s interpretem panem Oizoem, která bude obsažena na chystaném albu, které má být vydáno 26.března. FNAC také svým zákazníkům nabízí software Virtuosa(TM) Gold firmy AudioSoft, který je možné si stáhnout pro přehrávání a uspořádání hudebních nahrávek ve formátu MP3.

"Nabídkou hudby na internetu zahajuje FNAC novou éru v elektronické distribuci, která přináší skutečné výhody. Spotřebitel využívá přístupu k mnohem většímu výběru hudebních žánrů a hudební průmysl požaduje okamžitou celosvětovou distribuci svých umělců." vysvětluje Luigi Gropallo, manažer společnosti FNAC Direct. "AudioSoft umožňuje FNAC konečně nabídnout alternativu k pirátství, nabídkou legálně stahovatelné hudby."

O společnosti AudioSoft (www.audiosoft.com)

ÄudioSoft je vývojce software a agregátor obsahů, který se zabývá bezpečnou elektronickou distribucí hudby po digitálních sítí s plnou ochranu a správou autorských práv. AudioSoft provozuje distribuční kanál pro audionahrávky přes širokopásmové sítě a přes internet (www.citymusic.com) a poskytuje hudebnímu průmyslu bezpečná řešeí a nástroje pro distribuci hudby z webových stránek. K inovativním softwarovým produktům společnosti patří Virtuosa Gold, což je první program na světě, který v sobě spojuje přehrávač MP3, zařízení pro stahování nahrávek z CD na harddisk počítače (CD Ripper) a zařízení pro nahrávání na CD (CD Burner). (www.virtuosa.com).

O společnosti FNAC(www.fnac.fr)

FNAC je součástí skupiny Pinault-Printemps-Redoute a je předním francouzským zdrojem kulturních produktů a služeb a je zastoupen v Belgii, Španělsku, Protugalsku a Brazílii a brzo bude přítomen také v Argentina a na Tchaj-wanu. Díky své podnikatelské filosofii, která spočívá ve vycházení vstříc zákazníkům, kulturní otevřenosti a využívání nových technologií je FNAC průkopníkem, podporovatelem a šiřitelem kultury.

ots Original Text Service: AudioSoft Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Amy Bonetti, Big Mouth Communications, 415-837-1900, nebo abonetti@aol.com, za AudioSoft; nebo Veronique Le Sayec of AudioSoft-Europe, +41-22-306-6000, nebo v.lesayec@audiosoft.com; nebo Frederic Soppelsa, FNAC, +33-l-55-21-54-44, nebo frederic.soppelsa@fnac.tm.fr

Webová stránka: http://www.audiosoft.com

Keywords AudioSoft-FNAC