NetGem & Linux: pro NetBox operační systém Linux

HANNOVER, Německo (ots-PRNewswire) - NetGem, vůdce na evropském trhu zařízení pro interaktivní a multimediální televizi (tzv. set-top boxy) přináší na masový trh spotřební elektroniky otevřenou architekturu založenou na operačním systému Linux.

Firma NetGem, evropský přední výrobce interaktivních set-top boxů, oznámila, že že příští generace NetBoxů přejde nový operační systém na bázi Linuxu.

"Otevřená architektura a interoperabilita byly dva vedoucí koncepty při konstrukci NetBoxu od samého počátku. Je tudíž významné, že NetBox je prvním přístrojem pro trh masové spotřeby, který funguje na bázi Linux," řekl spoluzakladatel NetGemu a CEO Joseph Haddad. "Ve světě programování znamená Linux rychlost, stabilitu, jednoduchost používání, a především otevřenost. Jak se internetové a webové aplikace vyvíjejí, chceme se ujistit, že produkty NetGemu pokračují udaným tempem. Věříme, že skuteční inovátoři jsou dnes naladěni na Linux, a budou nám poskytovat tento technologický náskok i v budoucnosti."

NetBox předtím fungoval na základě svého vlastního operačního systému, vyvinutého firmou NetGem, aby demonstroval silnou pozici společnosti v "otevřené architektuře" jakožto základně pro její výrobky.

"Jestliže protimonopolní žaloba týkající se bitvy o webové browsery naznačuje, jak se jiní dívají na otázky konkurence a kontroly internetu, pak naše rozhodnutí zakotvit u Linuxu nás přivádí do dobré společnosti s těmi, co jsou na straně inovace, kreativity, a otevřenosti," vysvětlil Joseph Haddad.

NetGem na CeBIT '99:

Hannover, 18.-24.března 1999 - hala 6 - stánek 20 (S6)

ots Original Text Service: NetGem SA Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: David Ostroff, NetGem SA, +33-1-46-91-98-88, nebo fax, +33-1-46-91-98-89, nebo david.ostroff@netgem.com; nebo Patrick Frison-Roche, Text 100 Public Relations, +33-1-49-04-41- 50, nebo fax, +33-1-49-04-41-51, nebo patrickf@text100.fr, za NetGem SA

Web site: http://www.netgem.com

Keywords Net Gem