News Aktuell šíří sdělení pro tisk ve východní Evropě

HAMBURK 18.března (PROTEXT/ots)

Ve spolupráci s pěti východoevropskými tiskovými agenturami nabízí dceřiná společnost agentury DPA s názvem News Aktuell cílenou distribuci sdělení pro tisk ve Východní Evropě. Tuto službu nabízí nyní i vydavatelům časopisů. News Aktuell tak následuje tyto firmy při jejich expanzi směrem na východ.

News Aktuell překládá a distribuuje sdělení pro tisk z časopisů a vydavatelství přes satelit nebo faxem do deníků a dalších médií v jedenadvaceti zemích východní polokoule.

Nový východoevropský servis News Aktuell podporuje polská agentura PAP, česká ČTK, TASR na Slovensku, estonská ETA, a také ITAR TASS v Rusku a MIT v Maďarsku. V Polsku, České republice, na Slovensku, v Maďarsku, Estonsku, Rusku, pobaltských státech a státech SNS jsou vysílána sdělení pro tisk od vydavatelství přes satelit. V Lotyšsku, Litvě, Slovinsku, Jugoslávii, Bulharsku, Rumunsku a na Ukrajině jsou informace zasílány faxem.

Servis News Aktuell s digitální distribucí už po léta využívají úspěšně mediální koncerny, jako například Bertelsmann, Axel Springer Publishing a Heinrich Bauer Publishing k zasílání informací pro tisk v Německu, Rakousku a Švýcarsku. Sdělení pro tisk jsou odesílána médiím před prvním dnem prodeje přes satelit, faxem a e-mailem. Dceřiná společnost agentury DPA podobným způsobem zasílá fotografie, osobní údaje anebo všeobecné informace o společnostech cestou digitálního přenosu. Sdělení pro tisk se ve stejnou dobu dostávají na monitory denních médií a po jejich vytištění se dostávají k široké platící veřejnosti.

Více informací o News Aktuell je možno získat na Lipském knižním veletrhu 25.března 1999 ve 14:30 místního času v restauraci 3/5 (u haly 3).

ots Original Text Service: news aktuell

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: news aktuell Susanne Alm (něm., angl.)

Tel. 0049 40 4113 2861

Fax 0049 40 4113 2855

eMail: info@newsaktuell.de

Malgorzata Trzcinski (něm., pol.)

Tel.: 0049 - 40 - 4113 2862

nebo 0049 - 172 - 425 2862