Pobočka AIG v ČR dostala od Standard&Poor rating AAA

American International Group, Inc. (AIG) oznámila, že Standard&Poor ohodnotila jejího člena První americko-českou pojišťovnu ratingem finanční síly AAA.

Podle zprávy CreditWire firmy Standard&Poor (New York, 4.ledna 1999) je rating založen na bezpodmínečné a nezvratné garanci od člena AIG Intercompany Pool. Firma Standard&Poor uvedla, že všichni členové AIG Intercompany Pool mají ocenění finanční síly trojité "A" a úvěrový rating od protistrany založený na vynikajících obchodních výsledcích, nejlepších pojišťovacích schopnostech, stále silnému provoznímu výkonu a konzervativnímu řízení rozvahy.

AIG je vůdčí mezinárodní pojišťovací společností se sídlem v USA a je jedním z největších pojistitelů v oblasti obchodu a průmyslu v USA. Její členské společnosti pojišťují majetek, zdraví, loďstvo, život a finanční služby ve zhruba 130 zemích a jurisdikcích světa. Mají účast také v širokém spektru společností poskytujících finanční služby. Kmenové akcie skupiny American International Group jsou zapsány na Newyorské burze cenných papírů, stejně jako na akciových burzách v Londýně, Paříži, Švýcarsku a Tokiu.

KONTAKT: L.Whittaker, 420 224 23 835 New York 212-752-9600 nebo 800-221-2462; Boston 617-236- 4266 nebo 800-225-2030; SF 415-986-4422 nebo 800-227-0845; LA 310- 820-9473 Na internetové stránce Business Wire: http://www.businesswire.com

Keywords American International Group

Region