Meritor Automotive oznamuje změny v managementu

Společnost Meritor Automotive Inc. (NYSE: MRA) dnes oznámila, že její představenstvo zvolilo Terrence E. O'Rourkeho do funkce prezidenta divize Light Vehicle Systems (LVS) a do funkce staršího viceprezidenta společnosti.

O'Rourke přejímá funkci od Larryho D. Yosta, předsedy představenstva a generálního ředitele (CEO) Meritoru, který byl prezidentem LVS od ledna 1998. O'Rourke přichází k Meritoru od společnosti Lear Corporation, kde byl ve funkci viceprezidenta skupiny a prezidenta její divize Ford.

O'Rourke bude mít na starosti vše co se týká celosvětového podnikání LVS včetně rozvoje a realizace strategických činností, zaměřených na zvýšení koncentrace LVS na podporu celkových finančních cílů Meritoru.

LVS zaznamenala v roce 1998 tržby z prodeje v částce zhruba 1,5 miliardy USD a je předním světovým dodavatelem modulů, systémů a součástí pro osobní automobily, lehké nákladní automobily a sportovní vozy. LVS zaměstnává ve výrobních závodech, v odbytu, technických a správních provozech a společných podnicích více než 8000 osob v 16 zemích.

"Zvolení Terrence O'Rourkeho je významným přínosem pro tým vrcholového managementu Meritoru," uvedl Yost. "Terry se svou rozsáhlou praxí v automobilovém průmyslu spolu s jeho schopnostmi v oblastech zaměření na zákazníka, dodavatelské řetězce a řízení výroby je ideální volbou pro vedení LVS do 21.století. Jsem přesvědčen, že významně přispěje k zlepšení postavení Meritoru při poskytování služeb celosvětovým zákazníkům společnosti a k maximalizaci plného potenciálu LVS," dodal Yost.

O'Rourke má za sebou 26 let praxe v řízení a výrobě v automobilovém průmyslu u společností Lear Corporation a Ford Motor Company. Poslední jeho předchozí funkcí byl viceprezident společnosti Lear a prezident její divize Ford. Předtím byl prezidentem divize Chrysler společnosti Lear. O'Rourke zahájil svou kariéru v automobilovém průmyslu u společnosti Ford Motor Company, kde strávil 21 let v celé řadě řídících funkcí.

O'Rourke absolvoval University of Michigan.

Společnost Meritor, která v roce 1998 vykázala tržby více než 3,8 miliardy USD, je celosvětovým dodavatelem širokého sortimentu součástí a systémů pro výrobce komerčních, speciálních a lehkých vozidel. Meritor se skládá ze dvou součástí: první je Heavy Vehicle Systems, která je předním dodavatelem hnacích systémů a součástí pro středně a vysoce výkonné nákladní automobily, tahače a terénní vozidla a speciální vozidla, například vojenská vozidla, autobusy běžné a turistické, požární a vyprošťovací vozidla. Druhou je Light Vehicle Systems, přední dodavatel střech, dveří, zámků, zavěšení a sedadel a kol pro osobní vozy, lehké nákladní automobily a sportovní užitková vozidla.

ots Original Text Service: Meritor Automotive Inc.

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Media Inquiries, Renee Rashid-Merem, (USA) 248-435- 1107, nebo rashidrj@meritorauto.com, nebo Investor Inquiries, Thomas J. Joyce, (USA) 248-435-8891, nebo joycejt@meritorauto.com, oba z Meritoru

Novinky o společnosti: http://www.prnewswire.com/comp/762401.html nebo fax, (USA) 800- 758-5804, linka 762401

Webová stránka: http://www.meritorauto.com