Signify přichází s širokou škálou dezinfekčního UV-C osvětlení, které dokáže deaktivovat virus způsobující covid-19

Signify, světový lídr v oblasti osvětlení, zvyšuje kapacitu výroby UV-C osvětlení a rozšiřuje portfolio UV-C produktů. Společnost využívá více než 35 let zkušeností v oblasti UV-C osvětlení k řešení rostoucí celosvětové potřeby dezinfekce vzduchu, povrchů a předmětů.

UV-C osvětlení společnosti Signify je osvědčeným a účinným dezinfekčním prostředkem, což bylo nedávno potvrzeno laboratorním testem na Bostonské univerzitě, který ukázal, že UV-C světelné zdroje společnosti Signify během několika sekund inaktivují virus způsobující COVID-19.

"Mám velkou radost z plodné spolupráce s Bostonskou univerzitou v boji proti koronaviru. Bostonská univerzita potvrdila účinnost našich světelných zdrojů jako preventivních opatření pro společnosti a instituce hledající způsoby, jak zajistit prostředí bez virů," říká Eric Rondolat, generální ředitel společnosti Signify. "Vzhledem k tomu, že tato technologie může přispět k boji proti koronaviru, společnost Signify nebude technologii uchovávat pro své výhradní použití, ale zpřístupní ji dalším osvětlovacím společnostem. Abychom uspokojili rostoucí potřebu dezinfekce, zvýšíme v následujících měsících mnohokrát naši výrobní kapacitu."

Nová řada UV-C produktů Signify zahrnuje svítidla a boxy pro širokou škálu profesionálních aplikací. "Představili jsme 12 rodin UV-C svítidel speciálně navržených pro dezinfekci vzduchu, povrchů a předmětů. Tyto produkty se zaměřují na různé segmenty zákazníků od kanceláří, škol, tělocvičen, maloobchodů a skladů až po veřejnou dopravu," říká Harsh Chitale, vedoucí divize Digital Solutions ve společnosti Signify.

Součástí sortimentu je UV-C příslušenství, které je ideální pro hloubkovou dezinfekci povrchů v kancelářích, školách a na toaletách. Je vybaveno senzory a ovládacími prvky, které zajišťují, aby se spouštělo pouze tehdy, nejsou-li přítomni lidé a zvířata. Mezi další produkty patří mobilní, volně stojící UV-C svítidla, která lze zavést do hotelového pokoje nebo je lze použít k dezinfekci povrchů ve veřejné dopravě, např. v autobusech a vlacích.

Pro dezinfekci předmětů společnost Signify uvádí na trh řadu bezpečných a rychle použitelných dezinfekčních UV-C boxů. Tyto boxy se používají v kancelářích a obecních budovách k dezinfekci návštěvnických legitimací, telefonů, tašek, notebooků a peněženek během několika sekund. V obchodech jsou ideální pro dezinfekci vráceného zboží, sklenic nebo oblečení vyzkoušeného ve zkušebních kabinkách.

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Keywords ČR-elektronika-trh-koronavirus-firmy-Signify-EMC

Region