Bezpečná komunikace v době pandemie. Společnost QCM nabízí systém Formuláře úřadů

Brno 8. dubna 2020 (PROTEXT)

Komunikace s úřady je v době pandemie značně omezena. Lidé by měli preferovat bezkontaktní formu, která je bezpečná jak pro ně, tak pro pracovníky úřadů. Společnost QCM s.r.o. nabízí systém formulare-uradu.cz, který umožní elektronickou komunikaci mezi občany a úřady měst i obcí.

Společnost QCM s.r.o. se více jak 18 let zabývá elektronickou komunikací a speciálně elektronizací veřejných zakázek. Nyní nabízí nový portál Formuláře úřadů, který zajistí bezpečnou komunikaci mezi občany a úřady měst i obcí. Příslušný úřad se zaregistruje, autorizuje podatelnu a umístí odkaz do svého webu. Tím občanům umožní jednoduše odesílat podání z webu či mobilního telefonu přímo na podatelnu svého úřadu, a to s elektronickým podpisem i bez něj. Tyto elektronické formuláře nabízí společnost QCM, s.r.o. po dobu pandemie zcela zdarma.

"Portál Formuláře úřadů jsme vytvořili jako reakci na aktuální hrozby způsobené virovou pandemií. Věříme, že elektronická komunikace může pomoci zpomalit šíření nákazy a zefektivnit komunikaci mezi občany a úřadem," říká David Horký, jednatel QCM, s.r.o.

Provozovatelem služby je firma QCM, s.r.o., přední dodavatel systémů pro elektronizaci veřejných zakázek a elektronické komunikace úřadů. Společnost je také provozovatel nástroje E-ZAK a portálu PVU a poskytuje vzdělávací služby nejen pro oblast veřejných zakázek a elektronické komunikace.

Kontakt:

Alexandra Frendlová, e-mail: alexandra.frendlova@qcm.cz

QCM, s.r.o., Heršpická 813/5, 639 00 Brno, IČ: 26262525

Keywords ČR-koronavirus-správa-internet-firmy-QCM

Region
Brno region

Health service
Politics, public administration and courts
IT, telecommunications

RECEIVING PRESS RELEASES