Podnikatel podal na ministryni financí trestní oznámení kvůli EET

Praha 21. března 2020 (PROTEXT)

Boleslav Buzek, šéf IT společnosti poskytující mimo jiné EET řešení, podal na ministryni financí Alenu Schillerovou trestní oznámení kvůli veřejnému ohrožování zdraví obyvatel. Členka vlády v souvislosti se zaváděním dalších vln EET nutí lidi ke zvýšenému osobnímu setkávání navzdory vyhlášenému nouzovému stavu.

"Zavádění EET nejde dělat bez kontaktu lidí. Musí se fyzicky instalovat pokladny, vyřídit certifikáty, a hlavně zaškolit obsluha. Zejména pro starší živnostníky je to nyní ohromné riziko. Bojí se toho. Nesmíme zapomínat ani na stres a jeho vliv na imunitu. Mají obavy nejen z Covidu-19, ale také ze státních represí a nemalých pokut," vysvětlil Buzek.

Podle podnikatele upřednostňuje ministryně vlastní politický zájem nad životy a zdravím obyvatel a její postup by proto měl být prošetřen a vyvozeny trestně právní důsledky. Jednání ministryně tak může naplňovat trestný čin obecného ohrožení, šíření nakažlivé lidské nemoci a zneužití pravomoci úřední osoby.

V další vlně zavádění EET jsou přitom kromě dalších lékaři, kteří jsou již tak vystaveni vysokému riziku. Nošení roušek je důležitý hygienický prvek, sama vláda však přiznává, že nemůže nikoho ochránit spolehlivě.

"Živnostníci jsou taky lidé a ne dobytek v Babišově firmě. Řada z nich v souvislosti s aktuální situací řeší, zda vůbec podnikatelsky přežijí. Nutit je v tomto stavu ještě zavádět EET je od vlády hyenismus," uzavřel Buzek.

Kontakt:

Boleslav Buzek

Předseda strany Radostné Česko

www.radostnecesko.cz

Keywords ČR-strany-daně-internet-vláda-právo-EET-koronavirus-Boleslav Buzek

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic

Politics, public administration and courts
IT, telecommunications
Finance, economics