Portál Zákony pro lidi zveřejňuje přehled všech usnesení vlády ke koronaviru

Zlín 19. března 2020 (PROTEXT)

Pavel Gardavský, zakladatel portálu Zákony pro lidi

Aktuální vládní usnesení k výskytu koronaviru jsou všem zájemcům zdarma k dispozici v přehledném souhrnu na jednom místě na webových stránkách Zákony pro lidi. Jednotlivá chronologicky seřazená usnesení jsou dostupná buď v online verzi anebo ve formátu PDF, který zároveň zahrnuje prolinky na související předpisy.

Průběžně aktualizovaný přehled všech usnesení vlády ČR k výskytu koronaviru zveřejňuje na stránkách https://www.zakonyprolidi.cz/koronavirus portál Zákony pro lidi. Kompletní, přehledně zpracovaný a neustále doplňovaný souhrn je nyní zdarma k dispozici všem zájemcům na jednom místě.

Jednotlivá usnesení vlády k výskytu koronaviru jsou uspořádána chronologicky a v případě HTML verze jimi lze procházet online. „Naši vývojáři i právníci jsou v pohotovosti a průběžně přehled doplňují o aktuální usnesení tak, abychom mohli všem zainteresovaným okamžitě poskytnout ty nejnovější a naprosto přesné informace,“ uvedl Pavel Gardavský, zakladatel portálu Zákony pro lidi.

Volně dostupná služba nejnavštěvovanějšího českého právního informačního portálu je koncipována tak, aby umožňovala co nejsnazší orientaci v situaci, kdy vláda vydává stále nová prohlášení, ale nedoprovází je přehledným výčtem na jednom, snadno dostupném místě. Služba webu Zákony pro lidi je určena široké veřejnosti, ale i právníkům, státním zaměstnancům, podnikatelům, novinářům nebo studentům.

„Velkou výhodou zpracování v PDF je to, že jsme vládní ustanovení ke koronavirové epidemii prolinkovali s odkazy na ostatní relevantní předpisy. Navíc uživatelé s touto verzí mohou dále volně pracovat: stahovat, sdílet či tisknout,“ dodal Pavel Gardavský.

O Zákonech pro lidi

Elektronický právní informační systém Zákony pro lidi vznikl v roce 2011 s cílem nabídnout laické i odborné veřejnosti, státním institucím i soukromým firmám platformu, díky níž by se snadno a rychle zorientovali v aktuálním znění všech tuzemských právních předpisů. Portál zajišťuje veřejnou dostupnost úplných a ověřených předpisů Sbírky zákonů České republiky v aktuálním konsolidovaném znění. Obsahem webových stránek Zákony pro lidi je archiv všech předpisů Sbírky zákonů od roku 1945 do současnosti. www.zakonyprolidi.cz

Kontakt pro média:

Zdena Mallinu

Public Relations

E: zdena@mallinu.cz

Keywords ČR-správa-zdraví-internet-zákon-koronavirus-firmy-AION

Region
Zlin region

Health service
Politics, public administration and courts
IT, telecommunications