SAP oznámil závazek podpory informačního systému SAP S/4HANA až do roku 2040

Společnost SAP SE odstartovala nový rok oznámením garance podpory nové generace podnikového informačního systému SAP S/4HANA, a to až do roku 2040. Poprvé v historii se největší evropský softwarový výrobce zavazuje přinášet inovace vlajkové lodi produktů pomocí aktualizací minimálně následujících 20 let.

Nová strategie podpory řešení SAP S/4HANA reaguje na požadavky zákazníků, partnerů a světových uživatelských skupin DSAG a ASUG zajistit stabilitu pro inovace v období neustálých změn. SAP deklaruje jednoznačný dlouhodobý záměr rozvoje řešení SAP S/4HANA jako platformy pro strategickou a funkční podporu nových obchodních modelů. "Zákazníci nám každodenně potvrzují, že jejich rozhodnutí pro SAP S/4HANA bylo správné. Garancí prodloužené podpory jim poskytujeme jistotu při plánování budoucnosti. Jde o významný signál, hlásíme se k ochraně investic našich zákazníků a k dlouhodobému partnerství na jejich cestě k inteligentnímu podnikání, a to s podporou technologií jako je umělá inteligence, strojové učení nebo blockchain," komentuje oznámení Peter Demuth, ředitel presales SAP ČR a SAP Slovensko.

Uživatelská skupina SAP opakovaně potvrzuje velký zájem zákazníků o novou generaci podnikového informačního systému. Každý zákazník SAP o řešení SAP S/4HANA uvažuje a dle průzkumu DSAG více než 49 % zákazníků plánuje přechod na nový systém v následujících třech letech. Na českém trhu je tento trend potvrzen desítkami migrací na novou verzi ročně. Společnost SAP své zákazníky podporuje jak v rámci přípravy na transformaci, tak i v průběhu realizace pomocí programových nabídek, služeb, nástrojů včetně podpory širokého partnerského ekosystému.

Možnost volby a ochrana investic

Zároveň s oznámením o prodloužení podpory SAP S/4HANA společnost SAP dále prodlužuje podporu řešení SAP Business Suite 7 do konce roku 2027 s další možností rozšířené podpory do konce roku 2030. Tento krok dává zákazníkům více prostoru pro komplexní inovace a transformace podnikových procesů, které přechod na SAP S/4HANA přináší. To potvrzuje i Geoff Scott, předseda americké uživatelské skupiny ASUG: "Rozhodnutí o ERP budoucnosti by se nemělo soustředit pouze na technickou migraci na SAP S/4HANA. Mělo by to být o tom, jak nejlépe připravit podnikání společnosti na budoucnost. Toto oznámení není signálem ke zpomalení. Právě naopak, nyní je čas zahájit plánování a posunout se kupředu, aby zákazníci SAP mohli plně využít přínosy nového řešení."

Kontakt:

Barbora Elblová

e-mail: barbora.elblova@sap.com

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Keywords ČR-Německo-počítače-služby-2019-software-firmy-SAP SE

Region