FUTTEC opravil pro ŘSD výtluky na D2, přestože mrzlo

Praha 14. ledna 2020 (PROTEXT)

Společnost FUTTEC s využitím své inovativní mikrovlnné technologie opravila v prosinci 2019 pro Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ČR tři výtluky na dálničním mostě na 60. km od Brna směrem na Bratislavu. Za dodavatele byla vybrána proto, že technologie FUTTEC umožňuje na rozdíl od standardních metod opravovat poškozenou vozovku také při teplotách pod bodem mrazu. V konkrétním případě této zakázky to bylo při minus jednom stupni (-1 °C).

"Navíc v zimním období není možné si objednat horkou balenou opravnou směs z velkovýroby. Technologie FUTTEC však směs dokáže rozehřát s pomocí mobilní mikrovlnné pece na potřebnou technologickou teplotu 135 °C, stejně tak i obrusnou vrstvu,“ vysvětlil Hynek Schmidt, Business Development Manager FUTTEC.

Trvalé bezespáré zacelení děr pomocí mikrovlnného stroje FT 3 nahradilo provizorní opravu výtluků během pětihodinové uzavírky jednoho jízdního pruhu. Ihned poté byl most oboustranně průjezdný.

Společnost FUTTEC získala v rámci projektu organizovaném Sdružením Czechlnno za svou technologii pro opravy povrchů silnic titul Vizionář 2019. Mimo jiné i z toho důvodu, že technika přispívá k bezpečnosti a plynulosti automobilové dopravy. Evropská komise udělila FUTTEC dotaci 1,8 mil. eur na realizaci aktivit vedoucích ke komercionalizaci její patentované inovace. Ta byla vyvinuta ve spolupráci s Ústavem chemických procesů Akademie věd ČR.

Kontakt pro další informace:

Mgr. Bc. Natalie Friebelová

Marketing Manager

Email: natalie.friebelova@futtec.cz

www.futtec.cz

Keywords ČR-automobilová-silnice-stavby-firmy-FUTTEC

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic

Automotive industry, transport and machinery
Building industry, housing and real property

RECEIVING PRESS RELEASES
Subscribe for free