Převzetí Zing v České republice skupinou IGEPA group

S účinností od 1. února 2020 převezme IGEPA group veškerá aktiva společnosti Zing trading v České republice. Od tohoto kroku si Igepa slibuje posílení postavení zejména v oblasti Paper&Print na českém trhu. Zároveň investice dokazuje závazek skupiny Igepa k jednomu z klíčových trhů ve střední a východní Evropě.

Touto transakcí získá IGEPA group významný podíl na trhu v České republice. Role jednoho z předních obchodníků zajistí zákazníkům dodávku vysoce kvalitních produktů a služeb pro grafický segment s vynikající úrovní služeb.

V souvislosti s procesem převzetí byl mateřskou společností IGEPA group jmenován Petr Breburda do funkce generálního ředitele Igepa velkoobchod papírem spol. s r.o. a to s účinností od 2. ledna 2020. V rámci nové organizace budou Josef Remeta ze společnosti Zing trading a Ivan Petránek ze společnosti Igepa velkoobchod papírem spolu se svými týmy podporovat Petra ve společném podnikání.

Toto nastavení je navrženo tak, aby zaručovalo kontinuitu zákaznických služeb a tím zlepšovalo spokojenost zákazníků.

O společnosti IGEPA group

Skupina IGEPA je předním evropským specializovaným velkoobchodem, který celosvětově obsluhuje více než 50 000 klientů z oblasti průmyslu, obchodu a maloobchodu. Její sortiment zahrnuje produkty, jako jsou grafické papíry a kartony, obaly a média pro reklamu, včetně technického vybavení a služeb. S více než 79 pracovišti v 28 zemích a přibližně 3 500 zaměstnanci dosáhla v roce 2017 skupina a její strategičtí partneři v Evropě obratu přibližně 1,8 miliardy EUR.

O společnosti ZING trading

Zing je distributorem papíru pro polygrafii, kancelářských papírů a obalových materiálů. Společnost vznikla v roce 1991 v Polsku a prošla několika vlastnickými změnami. Od roku 2009 působí v České republice. V současnosti má kanceláře v Praze, Brně, Ostravě. Skladové prostory v Ostravě a nově vybudovaný centrální sklad pro ČR v Rajhradu u Brna.

KONTAKT:

Jana Albrechtová