Rekordních 380 svolávacích akcí automobilek v roce 2019

Ilustrační foto Mercedes-Benz

V roce 2019 bylo vyhlášeno 380 svolávacích akcí automobilek, což je o 32% více než v roce předchozím. O 25% víc bylo také modelů, kterých se svolávačky dotkly.

Data vyplývají z analýzy týdenních přehledů notifikací RAPEX vydávaných Generálním ředitelstvím pro zdraví a ochranu spotřebitele Evropské komise, které do přehledné formy zpracoval web Svolávačky.cz.

V roce 2019 bylo svoláváno 299 modelů 42 značek. Srovnání s rokem 2018 ukazuje vzestupný trend počtu svolávacích akcí (288/380), svolávaných modelů (239/299) i značek (39/42).

Jak vyplývá z tabulky v článku, nejvíc svolávacích akcí nahlásila v roce 2019 do Rapexu automobilka Mercedes-Benz (56), následována značkami Citroën (25) a Peugeot (23). V první desítce dále figurují Audi (19), BMW a Opel (18), Volkswagen (17), Ford (15), Renault a Toyota (14). Více než 10 svolávacích akcí vyhlásilo 15 značek. Škoda Auto je s devíti svolávačkami na 16. místě.

Více info na: https://svolavacky.cz/rekord-380-svolavaci-akce-2019/

Kontakt:

info@svolavacky.cz

Keywords ČR-automoto-služby-internet-Svolávačky.cz

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic

Automotive industry, transport and machinery
Processing and manufacturing industries
IT, telecommunications