Futtec zdarma opravil výtluky u domova Sulická

Dar v podobě osmi opravených silničních výtluků věnovala Domovu pro osoby se zdravotním postižením Sulická společnost FUTTEC. Díry se nacházely na frekventované přístupové cestě. Ohrožovaly tak zejména klienty na invalidním vozíku či s nestabilní chůzí, s berlemi. Komplikovaly také jízdu sanitkám.

"Tohoto záslužného činu si vážíme o to víc, že komunikaci bylo jinak skoro nemožné renovovat, protože patří soukromníkům," ocenila přístup firmy ředitelka domova sídlícího v Praze 4 Lenka Kohoutová. "Příjemně mě překvapila také rychlost. Oprava každého poškození trvala jen 45 minut. Hned poté se dalo po obnoveném místě chodit i jezdit," dodala.

Většinu výtluků spravil FUTTEC svou inovativní a patentovanou mikrovlnnou technologií. Mobilní zařízení FT3 pro včasné a bezespáré zacelení poškozených asfaltových povrchů bylo vyvinuto ve spolupráci s Ústavem chemických procesů Akademie věd ČR.

Hodnota daru byla zhruba 22 tisíc Kč. Tolik by totiž stála reparace, pokud by si ji objednal klasický klient. "Odhaduji, že oprava kvalitativně srovnatelnými standardními metodami by běžného objednatele vyšla dráž. Muselo by se frézovat, zvětšit opravovanou plochu a odvážet odpad. A přivézt jen pouhých 120 kg teplé balené směsi z obalovny je naprosto nemyslitelné. My si ji ale dokážeme připravit sami," uvedl Hynek Schmidt, Business Development Manager firmy FUTTEC.

Na realizaci aktivit vedoucích ke komercionalizaci inovační mikrovlnné technologie dostal FUTTEC od Evropské komise dotaci ve výši 1,8 mil. eur. Udělena byla v rámci unijního programu HORIZON 2020 SME Instrument. Zařízení FT3 bylo předvedeno na 27. ročníku Silniční konference konané v Českých Budějovicích.

FT3 je primárně určen na odstranění defektů asfaltových povrchů od velikosti menších prasklin až po výtluky do rozměru 80 x 60 cm. Větší rozbité plochy je však možné renovovat po etapách. Technologie FUTTEC je vhodná nejenom pro firmy specializující se na údržbu a opravu silnic. Díky zajištěnému zaškolení obsluhy ji mohou snadno a efektivně využívat pro udržování cest, cyklo a jiných stezek, chodníků, parkovišť nebo hřišť také regiony, města, obce či jejich sdružení. Investici s rozumnou návratností představuje rovněž pro soukromé majitele autodromů, letišť, industriálních center, manipulačních ploch a dalších prostor s asfaltovým povrchem.

Reportáž z charitativní akce na facebookovém profilu Domova pro osoby se zdravotním postižením Sulická: https://www.facebook.com/

Kontakt pro další informace:

Mgr. Bc. Natalie Friebelová

Marketing Manager

Email: natalie.friebelova@futtec.cz

www.futtec.cz

Keywords ČR-automobilová-stavby-sociální-silnice-služby-handicapovaní-firmy-Futtec

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic

Automotive industry, transport and machinery
Building industry, housing and real property
Services, tourism