Živé vysílání dne 27. listopadu v 19:45: Felwine SARR bude hovořit na téma “Jak zajistit prosperitu pro většinu lidí a nikoli jen pro pár vyvolených?”

Vídeň 22. listopadu 2019 (PROTEXT/ots)

Tipping Point Talk 04 nadace ERSTE Foundation u příležitosti oslav 200. let spořitelních bank v Rakousku

Ve středu 27. listopadu v divadle Odeon přednese Felwine Sarr (profesor ekonomie na univerzitě Gastona Bergera v Saint-Louis / Senegalu) přednášku v rámci “Tipping Point Talk 04 - AUDACITY (ODVAHA)”. Ve své knize “AFROTOPIA” se Sarr zabývá souhrou mezi ekonomikou, společností a kulturními základy pro přijímání rozhodnutí v oblasti hospodářství holistickým způsobem.

Akce bude vysílána v anglickém a francouzském jazyce (se simultánním tlumočením do angličtiny). Živý přenos přednášky bude k dispozici na webové stránce https://erstestiftung.streaming.at/20191127 a poběží od 19:45 do přibližně 22:45.

Program:

Přivítání - Boris Marte, místopředseda představenstva nadace ERSTE Foundation

“Tipping Point Talk 04 AUDACITY (ODVAHA)”

Felwine Sarr: “Jak zajistit prosperitu pro většinu lidí a nikoli jen pro pár vyvolených?”.

Diskuze s následujícími osobnostmi:

• Christoph Badelt, ředitel Rakouského institutu pro hospodářský výzkum (WIFO) ve Vídni

• Nikolaus Griller, předseda výboru akcionářů firmy Gebauer & Griller Kabelwerke, viceprezident Sítě mladých podnikatelů (JI) Federace rakouského průmyslu (IV) ve Vídni

• Sergiu Manea, generální ředitel banky Banca Comercială Română (BCR) v Bukurešti

• Shalini Randeria, rektor Institutu humanitních studií (IWM) ve Vídni

• Felwine Sarr, profesor ekonomie na univerzitě Gastona Bergera v Saint-Louis / Senegal

• Sigrid Stagl, ředitelka Institutu ekologického hospodářství na Vídeňské univerzitě

• Ivan Vejvoda (ředitel), odborný asistent na Institutu humanitních studií (IWM) ve Vídni

Série přednášek "Tipping Point Talks", které pořádá nadace ERSTE Foundation, je jejím příspěvkem k letošnímu 200. letému výročí založení rakouské banky a spořitelny Erste Bank and Sparkassen. Dosud proběhhly tři přednášky. V březnu se představil Francis Fukuyama, v květnu Timothy Snyder a v září Marietje Schaake. Moderátorkou série přednášek “Tipping Point Talks" je Verena Ringler.

Přednáška Tipping Point Talk 04 se uskuteční ve spolupráci s überMorgen - Der Gesellschaftspolitische Diskurs, společného projektu Federace Rakouského průmyslu, Červeného kříže a nadace ERSTE Foundation.

www.übermorgen.at

O nadaci ERSTE Foundation:

Jako hlavní akcionář skupiny Erste Group, zajišťuje nadace ERSTE Foundation nezávislou budoucnost jednoho z největších poskytovatelů finančních služeb ve střední, východní a jihovýchodní Evropě. A jako nadace rakouské spořitelní banky se snažíme přispívat ke všeobecnému blahu a investujeme část našich dividend do regionů, kde skupina Erste Group podniká. Posilujeme občanskou společnost, investujeme do společenské inovace a podporujeme současnou kulturu v Evropě.

www.erstestiftung.org

Dotazy a kontaktní informace:

Tipping Point Talks Communication

Thomas Goiser

thomas@goiser.at

ERSTE Foundation Communication

Maribel Königer

maribel.koeniger@erstestiftung.org

Keywords Rakousko-finance-sociální-média-Die ERSTE österreichische Spar-Casse Privatstiftung

Region
Europe, EU, NATO