Nezapomínejme na české tradice, nabádá Manufaktura

Praha 15. listopadu 2019 (PROTEXT)

Vánoce představují nejkouzelnější část roku, magický čas plný rituálů, zvyků a blízkosti, kdy vzpomínky ožívají a nostalgie sílí. Vánoce a tradice zkrátka patří k sobě.

Manufaktura českou tradici miluje. Originální řemeslné výrobky a hračky se skutečným příběhem nabízí ve svých prodejnách v historickém centru Prahy již od roku 1991. Česká značka, letos již po třetí, v předvánočním období rozšiřuje sortiment na e-shopu manufaktura.cz o sekci "české Vánoce". V této kategorie zprostředkuje nákup vybraných unikátních výrobků tradiční české řemeslné tvorby a originálních českých hraček i mimopražským. Výjimečné předměty, nejen s vánoční tématikou, ozdobí interiéry, přivolají vzpomínky a vyčarují úsměv na tváři. Produkty, ve kterých se skrývají hodiny a hodiny ruční práce, jsou vyráběny tradičními řemeslnými postupy a vnesou do všech domovů atmosféru starých časů.

Manufaktura již desítky let sdružuje přes 250 drobných řemeslníků, bývalých mistrů lidové tvorby, Nositelů tradice a menších českých firem, jejichž výrobky představuje široké veřejnosti. Zajištěním pravidelného odbytu a spoluprací při vývoji, designu a ochraně jejich produktů tak napomáhá udržení unikátních řemeslných technik, které by jinak zanikly.

"Vpusťte do svých domovů českost a autentičnost a zavřete dveře anonymním ozdobám a dekoracím z Asie, které k nám zbytečně putují přes celý svět, a na krásné a výjimečné lokální a tradiční produkty kvůli nim zapomínáme. Podpořte s námi českou tradici a řemesla, má to smysl," říká Bára Kadičová, marketingová ředitelka Manufaktury.

Kontakt:

Bára Kadičová, marketingová ředitelka Manufaktura