Setkání rodinných firem

Praha 14. listopadu 2019 (PROTEXT)

Centrum pro rodinné firmy VŠE uspořádá 21. listopadu první konferenci, na které se setkají zástupci malých a velkých rodinných firem z celé České republiky i střední Evropy. Pohostí je sám hrabě Constantin Kinský na svém rodinném Zámku Žďár. Během konference bude založena unikátní platforma na podporu a kultivaci podnikatelského prostředí rodinných firem v České republice - Strategická rada.

Centrum pro rodinné firmy je novou institucí pro rodinné podniky z celé České republiky, která propojuje odborníky z akademické půdy Vysoké školy ekonomické v Praze a zkušené majitele rodinných firem z praxe. Jejich společným cílem je zušlechťování podnikatelského prostředí a vytváření dobré pozice pro rodinné firmy na tuzemském trhu. Na rodinném zámku Žďár nad Sázavou se uskuteční odborná konference Centra, která nese název "Rodinná rada jako nástroj konkurenceschopnosti".

Během programu konference se můžete těšit na významné řečníky ze zahraničí - zástupce francouzské rodinné firmy UniBel se zúčastní Florian Sauvin, ze slovenské firmy Lunter výkonný ředitel Jural Lunter, vlastník polské Wróbel Group Wojciech Wróbel, z maďarského Kürt Ltd. představitel druhé nástupnické generace Tamás Kürti a spolumajitel slovenské rodinné firmy HSH Andrej Husár. V panelu "Next gen" budou zástupci nástupnické generace z českých firem LIKO-S, Beneš a Lát, Beznoska, ComAp a NWT.

Vyvrcholením celé konference bude založení Strategické rady, která je klíčovým poradním orgánem Centra pro rodinné firmy VŠE a klade si za cíl propojovat akademické vzdělávání s praxí. Mezi zakládající členy patří primárně rodinné firmy včetně českých gigantů jako Czechoslovak Group, NWT, Klokočka či LIKO-S, ale i Beznoska, Deluvis a USSPA. Vedle nich se na založení podíleli i čestní členové Strategické rady Strateggo a Noerr.

Podrobné informace o Centru pro rodinné firmy a program konference naleznete na webových stránkách: www.rodinnaustava.cz.

Kontakt pro média:

Mgr. Jana Bartáková