Jakou otázku máte nejradši?

Praha 16. října 2019 (PROTEXT)

Amelie Funcke, Axel Rachow

Jakou otázku máte nejradši?

Jednoduché i rafinované způsoby ptaní v seminářích, trénincích a workshopech

Překlad Jindra Hubková

Jedním ze základních nástrojů při činnostech, jako je trénink nebo facilitace skupin, je schopnost klást vhodné otázky. Dva odborníci na komunikaci v této knize shromáždili svůj výběr nejúčinnějších - klasických i netradičních - otázek pro nejtypičtější situace, k nimž dochází při seminářích, prezentacích či moderování skupin. Podrobně je tak pojednáno o 48 otázkách, přičemž u každé z nich autoři popisují, pro jaký kontext je vhodná, co je jejím cílem a výhodou, k čemu se nehodí a jak zacházet s odpověďmi. Autoři se zabývají i tím, jak lze otázky kombinovat a nabízejí také jejich využití při kreativních aktivitách. Strukturovaná a informačně nabitá kniha je doplněna přehledy otázek a pracovními listy.

Amelie Funcke původně pracovala v divadle, dnes funguje jako moderátorka, poradkyně a trenérka. Axel Rachow je diplomovaný pedagog a vzdělavatel dospělých, který se zaměřuje na moderování a trénink trenérů. Oba autoři napsali řadu prakticky pojatých knih v oblasti managementu a rozvoje.

Brož., 200 str., 299 Kč

ISBN: 978-80-262-1531-8