S Karlem Gottem se loučí také Slovensko

Praha 12. října 2019 (PROTEXT)

Zpěvák Karel Gott svou hudbou spojoval nejen generace, ale také národy. Bez ohledu na jeho národnost na něj s dojetím vzpomíná mnoho Slováků. Patří mezi ně i jeho blízký přítel, filantrop a podnikatel Milan Fiľo.

Spolu s dalšími osobnostmi z kulturního, společenského a politického života se Fiľo zúčastnil na přímé pozvání nejbližší rodiny dnešního pohřbu v Chrámu Svatého Víta na Pražském hradě.

"Maestro Gott byl úžasný člověk, mimořádný přítel a geniální umělec minimálně evropského významu. Vždy jsem k němu měl úctu a vřelý vztah. Byl nesmírně pokorný a pracovitý. Obdivoval jsem ho, bude nám velmi chybět," svěřil se Fiľo.

Díky osobní iniciativě a podpoře Milana Fiľa se uskutečnil jeden z posledních koncertů Karla Gotta na Slovensku. Koncem minulého roku mistr odehrál v severoslovenském Ružomberku koncert pro více než sedm tisíc lidí.

Keywords ČR-Slovensko-pop-hudba-pietní-Gott

Region