Solární systém Fusion Solar společnosti Huawei dodává energii do vybraných částí mezinárodního letiště Peking Ta-sing

Peking 10. října 2019 (PROTEXT/PRNewswire)

25. září bylo uvedeno do provozu mezinárodní letiště Pekingu Ta-sing, největší letiště na světě. V září byl úspěšně kolaudován distribuční solární systém napojený na síť, který dodává energii v letištních částech nákladních letů, východní ranveje a soukromých obchodních letadel. Podporuje rozvoj solárních systémů a využití obnovitelné energie v oblasti civilního letectví.

Díky inteligentnímu solárnímu řešení FusionSolar společnosti Huawei tento průkopnický projekt o výkonu 5,61 MWp propaguje využití čisté energie v civilním letectví. Po připojení k síti bude ročně do energetické sítě přiváděno 6,1 GWh zelené energie, což se rovná úspoře 1 900 tun uhlí a každoročnímu snížení emisí o 966 tun CO2 a 14,5 tun SO2.

Majitel projektu označil tuto solární elektrárnu s inteligentním řešením FusionSolar společnosti Huawei jako spolehlivý zdroj zelené energie pro letiště díky integraci špičkových digitálních informačních technologií a vyšších výnosů, inteligentního provozu a údržby a bezpečných a spolehlivých funkcí. Jak všichni víme, bezpečnost letišť je nejvyšší prioritou. Distribuční řešení Huawei FusionSolar bylo vytvořeno s velkým důrazem na bezpečnost, aby zákazníci zůstali bez obav. Například technologie AFC s aktivovaným přerušovačem elektrického oblouku (AFCI) a konstrukce bez pojistky mohou eliminovat riziko požáru. Kromě toho nebude letištní zařízení ovlivněno malým elektromagnetickým zářením. Navíc díky inteligentní diagnostice křivek I-V může inteligentní solární systém Huawei přesně určit chybné solární řetězce a aktivně odhalit vadné příčiny, což zaručuje bezpečnou, spolehlivou a dlouhodobou výrobu energie.

Mezinárodní letiště Peking Ta-sing, vybudované s náklady 11,2 miliard USD a rozlohou 1,4 milionu metrů čtverečních, bylo magazínem British Guardian označeno jako jednička mezi novými sedmi divy světa. Slavnostní otevření znamená příchod největšího letiště s jedním terminálem na světě, překonávající letiště Dubai World Central a New Istanbul Airport. Vzhledem k tomu, že se jedná o obrovský letecký integrovaný dopravní uzel, očekává se, že dodávky obnovitelné energie budou představovat více než 10 % (s 1% příspěvkem solárního systému) roční spotřeby energie letiště. V důsledku toho je letiště Ta-sing na špičce seznamu letišť v Číně z hlediska procentuálního využití energie z obnovitelných zdrojů.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1008143/Daxing_Airport_Huawei_FusionSolar_1.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1007426/Daxing_Airport_Huawei_FusionSolar_2.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1007427/Daxing_Airport_Huawei_FusionSolar_3.jpg

KONTAKT: July He, +86-18662128343