Řešení ESET získalo hodnocení Top Performer v nezávislém testu organizace KuppingerCole Analyst

Praha 10. října 2019 (PROTEXT)

Řešení pro ochranu koncových stanic firemních zákazníků ESET Endpoint Security získalo v aktuálním nezávislém testu organizace KuppingerCole Analysts hodnocení „Top Performer“. Ve zprávě byly vyzdviženy především silné a robustní anti-malwarové schopnosti softwaru.

KuppingerCole Analysts je mezinárodní organizace, která nabízí nezávislé poradenství a analýzy v oblasti informačních technologií a bezpečnosti. V aktuálním reportu, který byl publikován, analytici této společnosti oceňují klíčové funkcionality řešení ESET Endpoint Security pro firemní zákazníky.

„Tato certifikace je odrazem toho, že ESET poskytuje firmám nejmodernější bezpečnostní řešení. Jsme hrdí na to, že naše produkty oceňují odborníci. Digitální hrozby se neustále vyvíjejí a je nezbytné, aby organizace a jejich systémy byly náležitě chráněny. Podobná hodnocení jako je KuppingerCole Executive View jsou pro nás cennou zpětnou vazbou. Pro naše zákazníky jsou pak zárukou kvality produktů,“ říká Ignacio Sbampato, obchodní ředitel společnosti ESET.

Ve zprávě byly vyzdviženy především technologie jako Ochrana proti síťovým útokům, anti-stealth technologie či schopnosti našich produktů detekovat a chránit před útoky tzv. fileless malware pomocí technologie Rozšířená kontrola paměti. Nedílnou součástí námi dodávaných řešení je i technická podpora v lokálním jazyce. Zpráva zdůrazňuje také přidanou hodnotu ESET Threat Intelligence při poskytování podrobných bezpečnostních analýz a zkoumání hrozeb.

Analytici z KuppingerCole jmenují také výjimečnou schopnost produktu skenovat Unified Extensible Firmware Interface (UEFI). Produkty ESET byly těmi prvními, které v roce 2017 dokázaly zachytit LoJax UEFI rootkit. Dále autoři ocenili podporu širokého spektra operačních systémů, vynikající hodnocení z nezávislých testů a implementaci pokročilých algoritmů pro detekci škodlivého chování v kódu. V neposlední řadě zmínili autoři dlouholeté zkušenosti ESET s poskytováním pokročilých detekčních technologií, které již od roku 1998 aktivně využívají strojové učení.

Toto ocenění přichází nedlouho po zveřejnění zprávy společnosti Gartner. Ta ve své analýze Gartner Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms jmenovala ESET již podruhé za sebou jediným vyzyvatelem v rámci svého hodnocení. ESET byl v tomto případě oceněn za schopnost vytvářet a naplňovat své vize. Toto umístění podle zástupců společnosti odráželo především nasazení společnosti ESET a jejích zaměstnanců vytvářet špičková bezpečnostní řešení pro firmy.

Keywords ČR-elektronika-počítače-ESET

Region