Tisková zpráva k 15. Mezinárodnímu kongresu o vlastnostech, výrobě a použití cementu ve stavebnictví ICCC 2019 Prague

Praha 12. září 2019 (PROTEXT)

Stovky vědců z celého světa se sjedou do Prahy, aby zde řešili budoucnost výroby cementu a betonu. Ve dnech 16. - 20. září 2019 zde proběhne 15. mezinárodní kongres o vlastnostech, výrobě a použití cementu ve stavebnictví ICCC 2019 Prague, jehož první jednání se konalo již v roce 1918. Na programu tohoto týdenního setkání vědců a odborníků zazní řada klíčových technických a environmentálních přednášek na témata, jak řešit trvanlivost těchto základních stavebních materiálů v období klimatické změny nebo jak využívat dalších alternativních materiálů v procesech circular economy, i jaké jsou možnosti využití recyklace betonových materiálů.

Kongres s významnou mezinárodní účastí poskytne široký prostor pro výměnu informací v oblastech, které souvisí zejména s přípravou a výrobou těchto materiálů na míru jednotlivým způsobů využití a rovněž se očekávají stěžejní přednášky na téma výroby cementu v souvislosti se snižováním emisí skleníkových plynů.

Kongresu se zúčastní na 800 odborníků z celého světa, zazní 22 klíčových a více než 200 dalších odborných přednášek, doplněných stovkami posterových prezentací. Součástí je další řada odborných setkání, předkongresových kurzů a společenských akcí. Další informace lze najít na stránkách kongresu www.iccc2019.org.

Keywords ČR-stavebniny-Svaz výrobců cementu ČR

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic

Building industry, housing and real property