Jan Jiráň a Jiří Korn natočili "film pro uši": vychází audiokniha Queen - neznámá historie

Praha 21. srpna 2019 (PROTEXT)

Audioknihu Queen – neznámá historie načetl Jiří Korn pod vedením rozhlasového režiséra Jana Jiráně

Audiotéka vydává audioknihu Queen - neznámá historie, dvanáctihodinovou nahrávku načetl Jiří Korn pod vedením rozhlasového režiséra Jana Jiráně. Autorem textu je Peter Hince, technik a bedňák kapely Queen, který sepsal své vzpomínky a zkušenosti z třináctiletého působení v kapele. Autor přenese posluchače do zákulisí koncertů legendární kapely i díky hudebním a zvukovým podkresům, o které se postaral zvukař Václav Neckář mladší.

Autor Peter Hince zpracoval v audioknize své vzpomínky na práci v kapele od samého začátku v roce 1973 až po poslední turné kapely v roce 1986. Pohyboval se během koncertů na pódiu, v backstage, i v nahrávacích studiích. Hinceho vzpomínky, které převyprávěl Jiří Korn, poskytnou posluchačům výjimečný pohled na čtyři zcela odlišné osobnosti, které se staly jednou z největších kapel na planetě.

Audiokniha vznikala při čajování

Audiokniha se začala natáčet v lednu letošního roku. "Aby měla nová audiokniha o Queenech jejich energii, setkávali jsme se s Jirkou ve studiu 3x týdně na dvě hodiny. Čtyři měsíce jsme pečlivě natáčeli stránku po stránce a v červnu jsme byli s nahrávkou hotovi," vzpomíná na nahrávání s Jiřím Kornem Jan Jiráň, který audioknihu režíroval. "Z knihy jsme se dozvěděli, že členové skupiny pili překvapivě často čaj, a tak abychom se s Jirkou přiblížili queenovské atmosféře, začali jsme při nahrávání také pít čaj. Pravidelně jsme vypili 3 konvičky lahodného japonského čaje. Dalo by se tak říct, že audiokniha vznikla při čajování," prozradil Jiráň průběh spolupráce.

Během letních měsíců byla nahrávka sestříhána a doplněna hudebními a zvukovými podkresy. Od 20. srpna audioknihu zakoupíte za 399 Kč na www.audioteka.cz.

O Audiotéce:

Audiotéka je největší distributor audioknih v České republice a poskytovatel stejnojmenné mobilní aplikace. Svým uživatelům nabízí audioknihy vlastní produkce a dalších 180 vydavatelů. V nabídce má téměř 5 000 titulů nejrůznějších literárních žánrů, audio verze populárních časopisů. Na českém trhu je Audiotéka již osmým rokem.

- Audiokniha k dostání na www.audioteka.cz

- Kapitola zdarma k poslechu ZDE

- Rozhovor s režisérem Janem Jiráněm na kanále YouTube

- Kontakt pro fotografie v tiskové kvalitě a doplňující informace: veronika.horska@audioteka.cz