Společnost Trina Solar zahájila výrobu oboustranných modulů s dvojitým sklem i-TOPCon typu N

Chang-čou (Čína) 13. června 2019 (PROTEXT/PRNewswire)

TSM-NEG15MC.20(II)

Společnost Trina Solar, přední světový poskytovatel globálních řešení pro fotovoltaiku a inteligentní energetiku, nedávno oznámila, že zahájila sériovou výrobu oboustranných modulů s dvojitým sklem i-TOPCon typu N. Nejvyšší výkon na přední straně modulu se 144 půlenými články i-TOPCon dosahuje 425 Wp a nejlepší účinnost modulu dosahuje 20,7 %.

Nové fotovoltaické moduly i-TOPCon integrují tyto bifaciální články i-TOPCon typu N s více než 80% oboustranností, technologií multi-busbar (MBB), dvojitým sklem, čtvercovými monokrystaly, dvoustrannými a půlenými technologiemi. Vysoce účinné moduly mají nižší teplotní koeficient a degradaci indukovanou nízkým osvětlením (LID), což výrazně zlepšuje skutečný výkon. Poskytují také 5% až 30% výrobu energie na zadní straně a nabízejí 30letou lineární záruku.

Světová rekordní účinnost 25,8 % na maloplošných jednostranných článcích TOPCon vyvinutých laboratoří Fraunhofer ISE vedla k výzkumu a vývoji pasivovaných kontaktních solárních článků různými institucemi a průmyslem. V roce 2015 zahájila Státní klíčová laboratoř fotovoltaické vědy a technologie (SKL PVST) společnosti Trina Solar výzkum velkoplošných oboustranných článků TOPCon, které jsou určeny pro průmyslovou masovou výrobu, a pojmenovala je články i-TOPCon. V roce 2019 dosáhla společnost Trina Solar u článků i-TOPCon mediální účinnosti na přední straně 23 %.

Článek i-TOPCon obsahuje čelní bórový emitor a zadní celoplošný pasivační kontakt. Poté, co byl vyvinut laboratoří SKL PVST, byl převeden do sériové výroby v dílně společnosti Trina Solar v Chang-čou. V květnu 2019 společnost Trina Solar oznámila, že její laboratoř SKL PVST stanovila nový světový rekord účinnosti 24,58 % pro takový solární článek (c-Si) i-TOPCon. Tento výsledek byl nezávisle potvrzen laboratoří ISFH CalTeC v Německu při celoplošném měření (244 cm2) včetně přípojnic.

Odkaz na fotografii: https://www.trinasolar.com/sites/default/files/TSM-NEG15MC.20%28II%29.jpg

Titulek: TSM-NEG15MC.20(II)

O společnosti Trina Solar

Společnost Trina Solar byla založena v roce 1997 a je předním světovým poskytovatelem komplexních řešení v oblasti fotovoltaiky a inteligentní energie. Společnost se zabývá vývojem, výrobou a prodejem fotovoltaických produktů; vývojem solárních projektů; provozem a údržbou, vývojem a prodejem inteligentních mikroprocesorů a víceenergetických doplňkových systémů, jakož i provozem energetických cloudů. Společnost Trina Solar představila v roce 2018 svou značku Energy Internet of Things (Internet věcí v energetice) a iniciovala Alianci průmyslového rozvoje Trina Energy IoT a Inovační centrum pro IoT v energetice se světovými předními podniky a výzkumnými ústavy. Společnost se zavázala stát se lídrem globálního energetického průmyslu.

KONTAKT: Ching Wang, +86-21-6057-5302, qing.wang04@trinasolar.com

Keywords Čína-energie-Trina Solar