Corteva Agriscience se odštěpila od koncernu DowDuPont

Wilmington, Delaware 12. června 2019 (PROTEXT)

Společnost Corteva, Inc. úspěšně dokončila odštěpení z koncernu DowDuPont a stala se zcela nezávislým světovým lídrem nabízejícím zemědělcům komplexní řešení pro maximalizaci jejich výnosů a zisků.

Corteva Agriscience se v zemědělském sektoru profiluje jako poskytovatel pestré a vyvážené nabídky osiv a přípravků pro ochranu plodin. Portfolio produktů se opírá o nejmodernější digitální data a bohaté informace získané z výzkumných a inovačních programů. Rozdělení kmenových akcií Cortevy bylo dokončeno 1. června 2019.

"Jsme svědky vzniku zemědělské společnosti zcela nového typu, která je schopná zaujmout zemědělce svou nabídkou komplexních řešení, jež potřebují pro udržitelný a dlouhodobý růst a zajistí jim vyšší ziskovost," uvedl Jim Collins, generální ředitel společnosti Corteva Agriscience.

Corteva Agriscience působí ve více než 140 zemích a její čistý obrat v roce 2018 dosáhl 14 miliard amerických dolarů. Společnost má přes 150 výzkumných a vývojových zařízení a produkuje přes 65 účinných látek.

Kontakt pro média:

Gregg M. Schmidt