Kolekce světoznámého módního návrháře v Praze předvede Moskevský dům módy Slavy Zajceva

Praha 20. května 2019 (PROTEXT)

13. června 2019 proběhne ve Fóru Karlín Slava Zajcev Fashion Show Moskevského domu módy Slavy Zajceva, která představí kolekce tohoto módního návrháře světového věhlasu s názvem Jaro-Léto 2019 a Kořeny.

Sezonní kolekci Jaro-Léto připravuje Slava Zajcev pravidelně, letos mezi její hlavní znaky patří jednoduchost a strohost. I tak se ale kromě elegantních modelů v seriózních odstínech na přehlídkovém molu objeví i modely ve velice avantgardních a jasných barvách. Novinkou je potisk abstraktními až vesmírnými obrazci. V zásadě však Zajcev i zde zůstal věrný své tradici, tedy odstínům bílé, černé, červené, oranžové, světle modré a béžové.

Druhá kolekce, kterou Zajcev přiveze do Prahy, je výrazně specifičtější a odráží jeho typický styl, jímž se proslavil. Již z názvu je patrné, že se vrací ke kořenům a ruským tradicím. Představované modely jsou zdobeny tradičními ruskými vzory a vychází z lidových krojů. Díky tomu se ruský lidový kroj vymanil ze sféry lidového umění a dostal se mezi předměty s vysokou uměleckou hodnotou prezentované na přehlídkových molech. V roce 2016 byla kolekce Kořeny vystavena v ruské Ermitáži a některé modely z této sbírky se staly součástí jejího Zlatého fondu.

Původní sbírka "Zdroje" byla vyznamenána Státní cenou, v roce 2016 ji zastupovala výstava Size c muzeum Ermitáž a některé soubory z ní jsou nyní uchovávány ve fondu Hermitage Gold Fund.

Slava Zajcev je nejen módním návrhářem, ale i básníkem, působí jako prezident Moskevského domu módy Slavy Zajceva a je zasloužilým ruským umělcem a čestným občanem Paříže. Stal se prvním ruským módním návrhářem uznávaným po celém světě a je označován za ruského Diora. Je také jediným Rusem, který zvítězil v soutěži Pět nejlepších módních návrhářů světa.

Speciálním hostem přehlídky bude známá česká módní návrhářka Beata Rajská, která se pohybuje s úspěchy na české módní scéně od roku 2001. Od té doby prezentovala své kolekce v Londýně, v Paříži, Moskvě, Mexico City, Miláně, New Yorku, Vídni a v dalších metropolích. Její přehlídky v Praze či v Karlových Varech jsou každoročně očekávanou událostí sezony. Beata, která má kromě jiného vystudovanou filozofii, se také věnuje charitativní činnosti a edukaci studentů. Sama dokonce přispěla ke vzdělávání mladých lidí v africké Zambii ve městě Mongu. Své náhledy na módu i život sepsala v knížce Ústřižky Beaty Rajské.

Jak je na módních přehlídkách zvykem, bude důležitým prvkem večera i hudba. Vystoupí ruský soubor Bis-Quit, který kombinuje nástroje typické jak pro klasickou, tak pro jazzovou hudbu a ruské národní nástroje, jako jsou balalajky a domry. Do repertoáru skupiny patří světová operní díla, jazzové skladby, písně v latinskoamerickém rytmu, ale i country - to vše v originálním autorském aranžmá.

Generálním partnerem akce Slava Zajcev Fashion Show Moskevského domu módy Slavy Zajceva je společnost LEXUS Praha.

Vstupenky zde: https://www.megaevent.eu/, telefon: 0420 775 283 183

Kontakt pro tisk: