WIA je o krok blíž k "zeleným" telekomunikacím

Praha 20. května 2019 (PROTEXT)

Budova vybavená inteligentními prvky, řešení vzdálené spolupráce a snížení spotřeby elektrické energie o 25 % v celé infrastruktuře. Telekomunikační operátor WIA spustil projekt Green WIA u příležitosti stěhování do nových kancelářských prostor.

WIA si uvědomuje svoji společenskou odpovědnost, u příležitosti stěhování své pražské centrály proto spustila projekt Green WIA, který zahrnuje především energetické optimalizace rozsáhlé telekomunikační sítě. Tento proces povede již v roce 2019 ke snížení spotřeby elektrické energie o 25 %. V souladu s projektem Green WIA jsou i nové kanceláře vybaveny zejména ekologickými a recyklovanými materiály a nadstandardním objemem interiérové zeleně včetně vertikálních zahrad. "S ohledem na potřeby firmy jsme pořídili také vlastní nabíjecí stanici a tři sdílené elektromobily pro zaměstnance," dodává Filip Malina, CEO firmy.

WIA poskytuje zejména nejmodernější telekomunikační služby pro firemní klientelu a v souladu s tímto zaměřením jsou koncipovány i kanceláře. "Celý prostor a veškeré jeho funkce jsme budovali s cílem vytvořit pohodlné a efektivní pracovní prostředí pro všechny zaměstnance. Pro jejich setkávání nad společnými úkoly jsme zřídili také co-working zónu," říká Lucie Silovská, HR manažerka firmy. Využily se v nich všechny prvky inteligentní budovy, řešení vzdálené spolupráce včetně videokonferencí a ultra-vysokorychlostní konektivity.

WIA spol. s r.o. je alternativní telekomunikační operátor, poskytující služby převážně business klientům. WIA se specializuje na řešení na míru, díky čemuž dokáže flexibilně reagovat na širokou škálu požadavků. Mezi zákazníky společnosti WIA patří široké spektrum firem od živnostníků až po nadnárodní korporace, školy, zdravotnická zařízení i státní správa.

Kontakt:

Markéta Mýtinová