PORR získal velkou zakázku v oblasti infrastruktury v Rumunsku

Bukurešť/Vídeň 15. dubna 2019 (PROTEXT)

Narcis Neaga, generální ředitel CNAIR (Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA), Dipl.-Ing. Klaus Bleckenwegner, CEO PORR Construct S.R.L. (Copyright © PORR)

Finanční objem zakázky cca. 129 mil. eur.

Společnost PORR byly pověřena provedením projektových prací a realizací výstavby 13,17 km dlouhého stavebního úseku 1 dálnice mezi městy Sibiu a Pitešti. Zakázka na práce generálního dodavatele dosáhla výše 129 mil. eur (tj. 612 mil. RON). Lhůta na zpracování projektové dokumentace je 12 měsíců. Výstavba potrvá 36 měsíců a bude zahájena na jaře 2020.

„Tato nejnovější zakázka na výstavbu silnic je již třetím velkým projektem v oblasti výstavby dálnic, kterou PORR v Rumunsku realizuje. Náš stavební úsek tvoří první část dálnice ze Sibiu do Pitešti, který patří z hlediska dopravy k nesmírně důležitým spojnicím mezi východem a západem Rumunska“, sdělil s potěšením Karl-Heinz Strauss, CEO společnosti PORR.

Předmětem této zakázky na práce generálního dodavatele je vyprojektování a výstavba čtyřproudého úseku dálnice ze Sibiu do města Boita v srdci Rumunska. Zakázka zahrnuje výstavbu 12 mostních objektů, které jsou součástí dálnice a rovněž jednoho mostu, který překlenuje vozovku. Nejvýznamnějším mostem bude přemostění údolí o délce 650 m. Kromě toho byl PORR pověřen realizací dvou dálničních přivaděčů, jednoho parkoviště a centra pro údržbu dálnice.

Dálnice ze Sibiu do Pitešti o celkové délce 123 km je součástí transevropského dálničního koridoru mezi Rýnem a Dunajem a jednou z nejdůležitějších spojnic Evropy s Černým mořem. Zároveň se jedná o první dálnici vedoucí přes Karpaty a spojující Sedmihradsko s Valašskem.

Údaje a fakta ve zkratce

Název projektu: Projekt a výstavba dálnice mezi městy Sibiu a Pitešti, úsek 1 Sibiu - Boita, km 0+000 - km 14+150: stavební úsek 1 km 0+000 - km 13+170

Objednatel: CNAIR (Compania Na?ională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. Romania)

Zhotovitel: PORR Construct S.R.L.

Objem prací: Projekt + výstavba

Dokončení: 48 měsíců

Cena zakázky: cca. 129 mil. eur netto (612,6 mil. RON netto)

Kontakt:

S vašimi dotazy se prosím obracejte na:

Sandra C. Bauer

Vedoucí odd. koncernové komunikace . koncernová mluvčí PORR AG Tel. +43 50 626-3338 sandra.bauer@porr.at

Keywords Rumunsko-silnice-stavby-firmy-PORR

Region
Europe, EU, NATO

Automotive industry, transport and machinery
Building industry, housing and real property