Koncert anime filmů nabídne Totora, Mononoke, Naušiku

Praha 8. dubna 2019 (PROTEXT)

Slavný japonský skladatel Džó Hisaiši se vrací do Prahy. Autor hudby k filmům režiséra Hajao Mijazakiho - Cesta do fantazie, Princezna Mononoke, Zámek v oblacích nebo Můj soused Totoro - představí 5. a 6. května 2019 českému publiku oficiální koncert Studia Ghibli. Hisaiši se kromě dirigentské taktovky ujme také sólových klavírních partů.

Dva koncerty v neděli 5. května už jsou vyprodané, a proto skladatel přidává třetí představení v pondělí 6. května. Koncerty budou v Kongresovém centru Praha.

"Program zahrnuje ukázky ze všech Hisaišiho známých soundtracků. Na jednom pódiu diváci uvidí více než 160 hudebníků," řekl za pořádající společnost boha.agency cz Nikola Bojčev a dodal: "Džó Hisaiši zvládá při svých koncertech kombinovat dvě velmi náročné role - klavíristu a dirigenta. Pražské koncerty doplní velkoplošné projekce s ukázkami z filmů a prostřihy na vystupující umělce."

Koncerty budou ve velkém sále Kongresového centra Praha. Vstupenky na třetí představení jsou už v prodeji na webu: https://boha.agency/concerts/#joe-hisaishi-symphonic-concert-3 .

Pod Hisaišiho taktovkou vystoupí Symfonický orchestr hl. m. Prahy - FOK a Kühnův smíšený sbor, dále sopranistka Karolína Žmolíková a vokalistka Kamila Nývltová. Sóla pro mandolínu zahraje známý český umělec Petr Vrobel.

Džó Hisaiši se vrací do Prahy po dvou letech. V roce 2017 byl hostem festivalu Film Music Prague, v rámci kterého uvedl výběr své tvorby nejen z animovaných filmů, ale i snímků v režii japonského tvůrce Takeši Kitana.

V roce 2005 Hisaiši získal prestižní cenu filmových kritiků v Los Angeles za hudbu k snímku Zámek v oblacích.

Kontakt: Nikola Bojčev (dramaturg), email: nikola@boha.agency, tel: 777971915

Keywords ČR-Japonsko-hudba-film-firmy-boha.agency cz