Předávání Ceny míru Sunhak pro rok 2019 se uskutečnilo v Soulu, laureáty byli Akinwumi Ayodeji Adesina a Waris Dirie

Soul (Jižní Korea) 9. února 2019 (PROTEXT/PRNewswire)

Dr. Akinwumi Adesina

Dr. Hak Ja Han Moon, Dr. Akinwumi Adesina, Waris Dirie a předseda výboru, Dr. Il Sik Hong Waris Dirie

Komise Ceny míru Sunhak dne 9. února pořádala od 10:00 slavnostní předávání Cen míru Sunhak pro rok 2019 v hotelu Jamsil Lotte Hotel World.

Cenu míru Sunhak pro rok 2019 získali Dr. Akinwumi Adesina, prezident skupiny Africké rozvojové banky a Waris Dirie, aktivistka za lidská práva a bojovnice proti ženské obřízce (FGM)

Komise uznává dosažené výsledky Dr. Adesiny v oblasti zlepšování hospodářství Afriky prostřednictvím podpory řádné správy a zaváděním zemědělských inovací. Jeho úspěchy přispěly k potravinové bezpečnosti v Africe, jejichž cílem bylo zlepšit životy milionů osob, které žijí v Africe v chudobě.

Komise udělila cenu paní Waris Dirie jako uznání jejího neúnavného obhajování práv dívek a žen a její snahy o celosvětové usnesení o eradikaci mrzačení ženských pohlavních orgánů, tedy ochranu dívek, které jsou vystaveny riziku FGM.

Na slavnostním předávání cen obdržel každý laureát cenu 500.000 USD spolu s medailí a plaketou, které jim předali zakladatel Ceny míru Sunhak Dr. Hak Ja Han Moon a předseda komise Dr. Il Sik Hong.

Slavnostního předávání se zúčastnilo více než 1000 delegátů, včetně současných a bývalých prezidentů, viceprezidentů, vedoucích představitelů a podnikatelů z Afriky a dalších zástupců různých vlád, akademických obcí, podniků, médií a náboženství.

Velvyslanec Kenneth M. Quinn, předseda Nadace ceny World Food Prize, pronesl blahopřejnou řeč, v níž uvedl: oba laureáti se opravdu zaměřují na povznesení lidských práv a lidského rozvoje v Africe.

Dr. Adesina ve své děkovném projevu uvedl, že ve světě, který je hladový, nemůže být mír, a že tato cena je výzvou dělat více pro ty nejméně privilegované po celém světě a zejména v Africe.

Waris zdůraznila, že mrzačení ženských pohlavních orgánů musí být v naší době vymýceno a bude pokračovat v boji za práva dívek a žen, dokud nevytvoříme společnost, kde budou respektována jejich práva.

Předseda komise pan Hong potvrdil důležitost vize „Jedna rodina pod Bohem" a téma lidských práv a lidského rozvoje v Africe. Ve svém uvítacím proslovu zdůraznil, že míru může být dosaženo jen tehdy, když jsou chráněna všechna lidská práva. Uvedl také, že oddanost laureátů může přivést lidstvo o krok blíže k otevření nové kapitoly světového míru.

Cena míru Sunhak vyznamenává jednotlivce a organizace, které významně přispěly k míru a blahu budoucích generací.

Fotografie - https://mma.prnewswire.com/media/819898/Dr__Akinwumi_Adesina.jpg

Fotografie - https://mma.prnewswire.com/media/819899/Waris_Dirie.jpg

Fotografie - https://mma.prnewswire.com/media/819900/The_Sunhak_Peace_Prize_Committee.jpg

Kontakt: Gayeon Roh, +82-2-3278-5158, sunhakprize@naver.com