Brněnská SAP Labs Česká republika se rozrůstá, vývojáři ukázali nové kanceláře

Brno 22. ledna (PROTEXT)

Zleva Ondřej Fanta SAP Facility, Lubor Sladký SHS architekti, Clas Neumann SAP Labs Network, Jakub Rybář Magistrát města Brna, Martin Janáček ředitel SAP Labs ČR

Brněnské vývojové centrum SAP Labs Česká republika, které je od roku 2016 součástí celosvětové sítě dvou desítek specializovaných laboratoří SAP, rozšířilo a zrekonstruovalo své kancelářské prostory ve Spielberk Office Centre v ulici Holandská. Za dva a půl roku se pod vedením Martina Janáčka brněnská pobočka více než dvojnásobně rozrostla a její zaměstnanci se nyní podíleli na nové podobě kanceláří. Prostory zrenovovala společnost S.H.S architekti s důrazem na zdravý životní styl a flexibilní způsob práce. Slavnostního otevření se spolu se zaměstnanci i zahraničním vedením sítě SAP Labs zúčastnil také Jakub Rybář, vedoucí Oddělení spolupráce a rozvoje Magistrátu města Brna.

„Technologickým firmám se v Brně daří a je vidět, že se svým zaměstnancům věnují a nabízejí jim kvalitní pracovní prostředí. I to přispívá k rostoucímu zájmu talentů o město a celý region. Také každoročně roste zájem o vzdělávání v technologických oborech, protože i studenti zde mohou najít velmi dobré uplatnění. Brněnská vývojová laboratoř SAP je toho důkazem. Jsem hrdý na to, že se globální IT řešení vyvíjí právě u nás,“ okomentoval Jakub Rybář, vedoucí Oddělení spolupráce a rozvoje Magistrátu města Brna.

Nově zrekonstruované kanceláře SAP Labs Česká republika odrážejí přání a potřeby zaměstnanců. Architekti vyslyšeli požadavky jednotlivých týmů a prostory uzpůsobili tomu, čím se dané týmy zabývají a co je podpoří v kreativitě, soustředění a týmové či individuální práci. Na společných workshopech si každý tým definoval své potřeby na uzavřenější, nebo naopak otevřené prostory podle toho, zda se zabývá podporou produktů SAP, lokalizací, vývojem či designem uživatelského prostředí SAP Fiori. „Velkou výzvou byl požadavek zaměstnanců na celkovou změnu pracovního prostředí a redukci klasických úzkých a tmavých chodeb. Chodby tak nahradily širší prosvětlené komunikační koridory dále členěné menšími prosklenými místnostmi, které zaměstnanci využívají pro ad-hoc schůzky, telekonference, nebo pro neformální setkávání. V částech, kde nebyly požadovány samostatné kanceláře, vzniknul flexibilní půdorys umožňující upravit pracoviště podle velikosti daného týmu a jeho aktuálních potřeb. Tomuto přístupu odpovídá i zvolený nábytek a další mobilní vybavení prostor. Novou podobu dostala také část určená pro zákazníky. Díky dlouhodobé spolupráci se společností SAP víme, že hlavní roli při řešení kancelářských prostor hrají vždy zaměstnanci, kvalita a funkčnost jejich pracovního prostředí,“ popsal Lubor Sladký z S.H.S architekti.

Zaměstnanci mohli navrhnout tematickou podobu kanceláří a od ní se odvíjející názvy jednotlivých místností, ve finálním hlasování vyhrály hvězdy. Zasedací místnosti jsou také odlišené barevně, výrazné barvy jsou zdrojem energie a inspirace. Kromě herní a odpočinkové zóny, kde se mohou vývojáři odreagovat od náročného kódování, se v nových kancelářích nachází šest sprch a kolárna. Zaměstnanci tak mohou jednoduše dojíždět do práce na kole. „Máme u nás hodně sportovců, především cyklistů a běžců, takže jsme jim chtěli vyjít vstříc. V SAP Labs celkově podporujeme zdravý životní styl. Kolegové, kteří mají problémy se zády, mají také speciální polohovatelné stoly. Na dlouhodobý růst našeho týmu jsme chtěli reagovat jinak než jen úměrným zvětšením kancelářských ploch. Spokojení zaměstnanci jsou pro nás to hlavní a víme, že ve zdravém a moderním pracovním prostředí, které je navíc výsledkem jejich přání, budou schopni odvádět tu nejlepší práci,“ dodává Martin Janáček, ředitel SAP Labs Česká republika.

Navštivte SAP News Center. Sledujte SAP na Twitteru @sapnews.

Více informací pro novináře:

SAP ČR: Jitka Housková, jitka.houskova@sap.com

Keywords ČR-počítače-vzdělání-služby-firmy-SAP ČR

Region
Brno region

Services, tourism
Science, education and school system
IT, telecommunications

RECEIVING PRESS RELEASES