Autor bestsellerů Urban vydává novou knihu Zloděj psů

Praha 6. prosince 2018 (PROTEXT)

Josef Urban se psem

Za zlepšení životních podmínek zvířat se rozhodl bojovat známý český spisovatel Josef Urban, který vydáním své knihy Zloděj psů mj. reaguje na neustálé oddalování legislativních změn, týkajících se zpřísnění podmínek chovu zvířat a postihu pachatelů, jež se týrání zvířat dopustili.

Kniha Zloděj psů je více než o psech o lidech a jejich vztahu ke zvířatům a sobě navzájem. Paralela přátelství a svobody se prolíná každou z deseti povídek, jejichž překvapivé vyústění vyvolá dojetí i otazníky. Řada autentických zážitků se záchranou psů autora donutily překročit veškeré hranice sestávající z předsudků, ale i zákonů.

"Vybavuji si ty stovky štěňat, jež jsem viděl na Balkáně na svých výpravách. Hlavně na jaře. Rodí se do trávy, do sena, na kameny nebo do houští. Většinou u silnic, v lomech nebo na smetištích. Za léta mých cest jsem poznal, že vztahy lidí a psů jsou pro charakter národa tím nejsměrodatnějším ukazatelem," uvádí autor ve své knize.

Kontakt: www.zlodejpsu.cz

Keywords ČR-literatura-zvířata-firmy-Marcus and Art