Nejslavnější Instagramový básník na Czech Social Awards

Praha 19. listopadu 2018 (PROTEXT)

Nejslavnější instagramový básník, s maskou a neobyčejným příběhem.

Nejslavnější instagramový básník, s maskou a neobyčejným příběhem, který si získal srdce téměř milionu fanoušků. Atticus. Jeho verše inspiruje láska, divoká příroda, svoboda a ženskost. Svou upřímností, citlivostí a autenticitou se díky social mediím stal zřejmě nejsledovanějším básníkem současnosti.

K jeho největším fanouškům patří také slavné supermodelky i mladé hollywoodské hvězdy jako Karlie Kloss, Emma Roberts, Kunal Nayyar a Shay Mitchell. A to i přesto, že jeho identita zůstává v anonymitě. I tak patří k senzacím social medií.

Časopis Teen Vogue ho označil za nejzajímavějšího básníka, který si zaslouží pozornost, a magazín Galore za autora, jehož slova si prý lidé nejčastěji tetují na kůži.

Ale tento kanadský básník zdaleka nezůstal jen u online veršů. Své básně předal svým fanouškům také ve dvou knihách. Ta první letos vyšla i v českém překladu: Láskou ji nespoutáš.

"Cítím, že kdybych nebyl anonymní, a to bez ohledu na to, jak dobrý je můj záměr, měl bych nutkání hodně přemýšlet o tom, co píšu, a to jsem nikdy nechtěl, protože jsem nikdy nechtěl cenzurovat sám sebe, ani psát pro někoho jiného. Chtěl jsem jenom psát svou pravdu," říká o své tvorbě Atticus.

A už za několik málo dní se s ním můžete osobně setkat v Praze, kam přijede 1.12. na slavnostní vyhlášení vítězů ankety Czech Social Awards a zároveň zahájení světových ocenění Global Social Awards. Vstupenky na ticketportal.cz.

Kontakt: Michaela Derynková

michaela.derynkova@imedium.cz