Společnost Walstead oznamuje uzavření konečné smlouvy se společností LSC Communications o akvizici evropských tiskáren společnosti LSC

Londýn 19. července 2018 (PROTEXT)

Společnost Walstead, jedna z předních evropských skupin v oboru komerčního tisku, do které patří i firma MORAVIAPRESS s.r.o., dnes oznámila, že podepsala konečnou smlouvu o akvizici evropských tiskáren společnosti LSC Communications, Inc., se sídlem v Polsku („LSC Poland“). Transakce podléhá obvyklým podmínkám pro uzavření, úpravy a regulatorní schválení.

Společnost LSC Poland, založená roku 1994, je sedmá největší rotační ofsetová tiskárna v Evropě. Výnosy za fiskální rok končící 31. prosince 2017 dosáhly 200 milionů eur.

Společnost LSC Poland se specializuje na výrobu maloobchodních reklamních letáků, časopisů, katalogů a řešení pro prodejní místa v obchodech pro více než 430 zákazníků ve 34 zemích. Podnik také poskytuje předtiskové grafické služby ve svém vyhrazeném závodě ve Varšavě.

Společnost zaměstnává více než 2000 pracovníků v šesti závodech v Polsku. Tři výrobní závody ve městech Starachowice (x1) a Krakov (x2) zabírají celkovou plochu 72.800 m2 a je v nich umístěno 23 rotačních ofsetových tiskových strojů a pět archových tiskových strojů. V roce 2017 společnost LSC Poland vytiskla 105,2 miliardy stránek A4 a zpracovala 222.000 tun papíru.

Po realizaci smlouvy bude společnost Walstead předním výrobcem reklamních letáků a časopisů v Evropě s předběžnými ročními výnosy překračujícími 730 milionů eur. Rozšířená skupina bude zaměstnávat 4400 pracovníků obsluhujících 70 rotačních tiskových strojů a čtyři hlubotiskové stroje, které každoročně zpracují 905.000 tun papíru. Skupina bude obstarávat 4800 zákazníků ve 38 zemích ze svých 19 výrobních závodů ve Velké Británii, Španělsku, Rakousku, České republice, Slovinsku a Polsku.

Společnost LSC Poland změní značku a bude fungovat jako čtvrtá regionální divize vedle divizí Walstead UK, Walstead Iberia a Walstead CE. Grzegorz Czech, generální ředitel LSC Poland, ve společnosti zůstane.

Mark Scanlon, předseda společnosti Walstead, k tomu dodává: „Pro nás jde o další transformační obchod. Spojení společností Walstead a LSC Poland vytvoří podnik s bezkonkurenčním geografickým dosahem a výrobními prostředky, které budou schopny pokrýt potřeby největších evropských maloobchodníků, vydavatelů katalogů a časopisů a vlastníků značek. Jak můžeme doložit naším růstem v evropském tiskařském sektoru, pevně věřím, že tištěná média mají u spotřebitelů trvalé místo a představují pro naše zákazníky měřitelný, důvěryhodný a spolehlivý marketingový kanál. Lidé pohybující se v dodavatelském řetězci tištěných médií musí uznat, že konsolidace je čím dál nezbytnější, abychom zajistili, že tiskoviny zůstanou životaschopným ekonomickým komunikačním médiem, které i nadále bude schopné čelit výzvám digitálního světa.“

Thomas J. Quinlan III, předseda, prezident a výkonný ředitel společnosti LSC Communications, Inc., dodal: „Pozice skupiny Walstead jakožto jedné z předních rotačních ofsetových tiskáren v Evropě vytvoří pro společnosti LSC Poland nové příležitosti k ještě hlubšímu rozšíření na evropský trh. To společně se strategickým zaměřením společnosti LSC na posilování dlouhodobého růstu prostřednictvím průkopnických služeb a řešení, která vytvářejí největší hodnotu pro segment našich hlavních klientů, stojí za vznikem této vzájemně výhodné dohody.“

Poznámky pro editora

Walstead Group Limited má ústředí v Londýně a je jednou z největších komerčních rotačních ofsetových tiskáren v Evropě s předpokládanými výnosy přes 730 milionů eur. Skupina Walstead byla založena v roce 2008, provedla už 10 akvizic a zaměstnává 4448 pracovníků v 19 výrobních závodech ve Velké Británii, Španělsku, Rakousku, České republice, Slovinsku a Polsku. Skupina provozuje 70 rotačních ofsetových strojů a čtyři hlubotiskové stroje, které v roce 2017 vyprodukovaly 463 miliard stránek A4 a spotřebovaly 905.000 tun papíru. Skupina Walstead se specializuje na tisk velkých objemů reklamních letáků a prospektů, časopisů, katalogů, příbalových materiálů a brožur pro více než 4800 velkých evropských prodejců, nakladatelství a majitelů značek ve 38 zemích. 29. června 2018 skupina Walstead oznámila akvizici společnosti NP Druck GmbH, jedné z největších rakouských rotačních ofsetových tiskáren.

www.wyndeham.co.uk

www.walstead.es