Akvizice NP Druck společností Walstead byla dokončena

Londýn 2. července 2018 (PROTEXT)

Společnost Walstead, největší evropská nezávislá komerční tiskařská skupina, do které patří i břeclavská tiskárna Moraviapress s.r.o. oznamuje, že všechny podmínky související s akvizicí společnosti NP Druck GmbH od NÖ Pressehaus, která byla oznámena 14. května 2018, byly splněny a že transakce byla dokončena 29. června 2018.

Společnost NP Druck, založená roku 1874, je třetí největší ofsetovou tiskárnou v Rakousku. Výnosy za fiskální rok končící 30. prosince 2017 dosáhly 51,3 milionu eur. Společnost se specializuje na výrobu malých a středních objemů propagačních letáků a brožur, týdeníků, měsíčníků, katalogů pro více než 630 rakouských, německých a švýcarských zákazníků v oblasti maloobchodu a publikací marketingových agentur.

Společnost NP Druck zaměstnává 160 pracovníků ve výrobním závodě o ploše 17 520 čtverečních metrů v St. Pölten v Rakousku. Společnost NP Druck bude součástí divize Walstead CE, kterou momentálně tvoří společnost Leykam Let’s Print se dvěma tiskárnami v Rakousku a po jedné v České republice a ve Slovinsku. Michael Steinwidder, výkonný ředitel společnosti NP Druck, ve společnosti nadále zůstává jako poradce.

Kontakt:

Lenka Brhelová

e-mail: lenka.brhelova@moraviapress.cz

Keywords Británie-průmysl-stroje-firmy-Walstead

Region
Europe, EU, NATO

Automotive industry, transport and machinery
Finance, economics

RECEIVING PRESS RELEASES