Ve Sněmovně dnes získalo převahu srdce

Praha 21. května 2018 (PROTEXT)

"Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže Srdce s láskou darované v prostorách jednacího sálu Poslanecké sněmovny vnímám symbolicky. Právě zde se rodí zákony a svým způsobem píše historie - a připusťme si, že tu většinou vítězí rozum nad srdcem. Doufám, že atmosféra ryzí dětské srdečnosti, upřímné lidskosti, vzájemné podpory a empatie, kterou sem vnesli organizátoři akce a hlavně soutěžní kolektivy dětí, přetrvá ve sněmovně co nejdéle," zahájil dnešní setkání vítězů 4. ročníku celostátní soutěže Srdce s láskou darované předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Radek Vondráček, který má nad soutěží záštitu.

V hlavním zasedacím sále zasedly na místa poslanců téměř dvě stovky žáků, učitelů, vychovatelů a dalších příznivců tohoto projektu. Sjeli se do Prahy z různých koutů republiky jako nejlepší z 4200 dětí z více než 150 škol, které se do čtvrtého ročníku Srdce s láskou darovaného zapojily. Na mnoha školách probíhala školní kola, Srdcem žily opět celé obce a regiony. Do soutěže nakonec přišlo 211 přihlášek, z nichž vybrat tu nejlepší práci dalo porotě, ve které mimo jiné zasedali herci Studia Ypsilon Martin Dejdar, Jiří Lábus a Jan Jiráň s ředitelem Ypsilonky Janem Schmidem, hodně zabrat.

Soutěžilo se ve dvou věkových kategoriích. V mladší (MŠ a 1. a 2. třídy) zvítězila 1. B z PJZŠ Horáčkova v Praze 4 se svou Knihou pro tatínka. Ve starší kategorii (3. až 9. ročníky základních škol) získaly první místo dívky z 8. D ZŠ s RVMPP Buzulucká v Teplicích za práci Pomáháme srdcem. V obou hlavních kategoriích porota udělila dokonce dvě třetí místa. Mimořádnou cenu nejen za technickou tvořivost a Cenu Mírového běhu obdrželi osmáci ze ZŠ v Březové za svoje Poselství lidem. Novinkou letošního ročníku bylo zvláštní ocenění za šíření myšlenky projektu Srdce s láskou darované v zahraničí udělené České škole Václava Havla v Dallasu a České škole Milán. A tradičně se hlasovalo na internetu, kde děti nasbíraly přes 105 tisíc hlasů. Veřejnou hlasovací soutěž nakonec vyhráli třeťáci z Církevní ZŠ v Kroměříži se Srdcem pro Aničku. Tatáž škola obdržela i Zvláštní ocenění pro školu za školní kolo.

Za myšlenkou soutěže Srdce s láskou darované stojí od počátku vydavatelství ANTECOM a společnost OPTYS, které jsou také jejími hlavními organizátory a sponzory. Patronem je Studio Ypsilon. Dalším významným sponzorem je strojírenská firma FILÁK. K nim se letos připojily například společnosti RENE, Centropen, Duhová kočka, Muzeum a galerie Orlických hor, Boutique hotel Radun, Magic Helena, čokoládovna Pralinka, perníkárna JaJa, Inpublic či skupina Čechomor. Hlavním mediálním partnerem je časopis AGE.

Více informací najdete na www.srdceslaskou.cz. Na tomto webu a v zářijovém vydání časopisu AGE se dozvíte také víc o jubilejním pátém ročníku.

Foto: zdroj PSP ČR

Kontakt:

ANTECOM s.r.o.

Redakční servis: +420 602 313 176

produkce@antecom.cz

www.srdceslaskou.cz

www.facebook.com/srdceslaskou

www.age-management.cz

www.antecom.cz

priloha

Keywords ČR-sociální-školy-výtvarné-sněmovna-děti-firmy-ANTECOM

Region