Jarní TRADE NEWS objevuje jihovýchodní Asii

Praha 24. dubna 2018 (PROTEXT)

TRADE NEWS pokračuje v analýze našimi firmami dosud méně objevených trhů a v jarním čísle se věnuje jihovýchodní Asii. Ačkoli se může tato část světa zdát našim exportérům z mnoha důvodů nezajímavá, opak je pravdou. Obrovský obchodní blok Transpacifického partnerství, který se v těchto končinách rýsuje, čítá populaci přes 600 milionů s rychle rostoucí střední třídou a stoupající spotřebou.

"Firmy, které v jihovýchodní Asii podnikají nebo se tam teprve chystají, musí počítat s tím, že tento region si svojí kapitálovou expanzí stále více přitahuje Čína. Přestože můžeme konkurovat kvalitou i cenou, pravděpodobně budete zápolit s místní legislativou či náklady na logistiku. Jedno rčení ale praví, že pokud se bojíte budoucnosti, utíká vám přítomnost. Pokud chceme být úspěšní, neměli bychom přešlapovat na místě. Jihovýchodní Asie je příležitostí a zároveň výzvou, které bychom se neměli obávat. Je to region, který umí příjemně překvapit. A překvapeni budete - třeba kambodžský král mluví česky,“ charakterizuje oblast ve svém článku Martin Tlapa, náměstek ministra zahraničních věcí.

O své zkušenosti z obchodního působení v tomto teritoriu se s vámi podělí například regionální manažer výrobce inovativních zdravotnických lůžek Linet Jiří Mlch, výkonná ředitelka farmaceutické společnosti Cayman Pharma Petra Miketová či Karel Fiedler, spoluzakladatel TSE, která dodává na trh už pátou generaci novorozeneckých inkubátorů. Nejen prostřednictvím naší ekonomické diplomacie vám přineseme exkluzivní informace o Indonésii, Thajsku, Laosu, Kambodži a Filipínách.

Druhé letošní vydání magazínu vychází tištěným nákladem 8200 kusů na 84 stranách. Jako vždy v něm najdete rozhovory, články, analýzy, inspirativní příběhy úspěšných českých firem, původní infografiky a další zajímavé novinky ze světového i domácího byznysu. Dvouměsíčník TRADE NEWS vydává již sedmým rokem agentura ANTECOM jako magazín Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR.

TRADE NEWS je distribuován bezúplatně přímo k manažerům firem s rozhodující pravomocí. Zdaleka se nejedná pouze o členy AMSP ČR, ale také o další společnosti a instituce. Je připravován ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí ČR, Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR, proexportní agenturou CzechTrade a ostatními institucemi podporujícími český vývoz, jako jsou například EGAP, ČEB, CzechInvest, ČMZRB, ICC ČR aj.

Více informací také na: http://www.itradenews.cz http://www.tradenews.cz

Kontakt:

ANTECOM s.r.o.