Přijďte pomoci přírodě, potřebuje poklidit!

Praha 27. března 2018 (PROTEXT)

Hnanice

Předjaří - počátek pěkného počasí. Při procházkách přírodou pohříchu přichází pořádná pumelice... "Potkáte plasty poházené po příkopech, po polích, potoky plné pneumatik, papíry podél pěšin, parky přeplněné plechovkami, poloprázdnými petkami, použitými plínami, petardami, prošlými potravinami..., prostě peklo," poukazuje předseda Přátel poklizené přírody Petr Pádlo.

"Proto potřebujeme pomoci poklidit! Pravidelně poklízejí (pro příklad) pionýři, pedagogové, piráti, profesionální potápěči, postižení, pracovníci povodí, policisté, pankáči, předsedové představenstev, poklízení probíhá pod patronací politiků," podotýká Pádlo.

"Preferujeme především prevenci. Proto pravidelně pozýváme předškoláky, prvňáky, páťáky, puberťáky... Pakliže připojíme přes 5% populace, problém přestane působit potíže," přidává pořadatel.

"Persistentní polutanty (PoPs) postupně poškozují prostředí, potažmo populaci. Prvně průdušky, pak plíce, poté pajšl," prohlašuje předseda parlamentního podvýboru, poslanec Pavel Ploc. "Pořádek potřebujeme!"

"Proto poklidíme, pokud půjde práce pěkně podle plánu, pak po poledni (případně později) proběhne poúklidová párty. Posedíme, podebatujeme, pojíme přinesené pochutiny, popijeme, prostě pohoda. "Pracujícím poskytnu pivo po 5,50,-" přislíbil předseda představenstva prvního pelhřimovského parního pivovaru, pan profesor Přemysl Pilný PhD. "Přijďte, přijďte, přijďte!" pozývají pořadatelé. "Poskytneme přesné pokyny, pracovní pomůcky (především pevné pytle), pěkné počasí pojistíme!" Pro případné podrobnosti prozkoumejte PoklidmePrirodu.info

P.S.: Pěkně prosíme přeposílejte, postujte, prezentujte... prostě propagujte!

Kontakt:

Radek Janoušek