Byl zahájen 122. kantonský veletrh v Číně

Guangzhou (Čína) 18. října (PROTEXT/PRNewswire)

Mluvčí kantonského veletrhu Xu Bing (PRNewsfoto/Canton Fair)

Díky oživování světových trhů se očekává zvýšený počet návštěvníků

Dne 15. října byl zahájen 122. kantonský veletrh (veletrh), což je největší veletrh v Číně, s 60 466 vystavovateli na ploše o rozloze 1 185 000 metrů čtverečních, kteří představí 160 000 výrobků z 34 zemí a regionů.

Tyto údaje odráží pokračující trvalé oživení světové ekonomiky a pokračující vitalitu a rostoucí význam čínského trhu jakožto zdroje pro zboží i spotřebu. 341 vystavovatelů na tomto veletrhu pochází ze zemí, které se účastní čínské iniciativy „Pásu a cesty" (Belt and Road, B&R) a bude představovat 55 procent vystavovatelů v mezinárodním pavilonu.

Harmonogram letošního kantonského veletrhu je následující:

FázaDataZaměření
Fáze 115. -19. říjnaElektronika a domácí elektrospotřebiče, osvětlení,vozidla a náhradní díly, stroje, stavební materiály, chemické výrobky, energetické zdroje
Fáze 223. -27. říjnaSpotřební zboží, dárky a bytové zařízení
Fáze 331. října - 4. listopaduTextil a oděvy, obuv, kancelářské potřeby, pouzdra a tašky, rekreační výrobky, zdravotnické prostředky a produkty, potraviny

Mluvčí kantonského veletrhu Xu Bing uvedl, že globální ekonomika v letošním roce nastupuje na vzestupnou trajektorii a deflace hlavních ekonomik trvající od doby velké recese se stabilizovala a v téměř všech případech se vrátila k trvalému a udržitelnému růstu. V důsledku zaznamená 122. kantonský veletrh nárůst počtu zúčastněných odběratelů, neboť se světový obchod nadále zotavuje.

„Kantonský veletrh je konzistentní silou propagující rozvoj otevřeného světového hospodářství," poznamenal pan Xu. „Zavedením nových produktů a skupin vystavovatelů pro odběratele, stejně jako prezentací vystavovatelů, kteří jsou motorem růstu v zemích patřících do iniciativy B&R, budeme neustále zvyšovat náš příspěvek k udržitelnému rozvoji globálního obchodu."

O kantonském veletrhu

Čínský veletrh importu a exportu, známý také jako kantonský veletrh, se od svého založení na jaře 1957 roku koná v Guangzhou dvakrát ročně. Jedná se o největší výstavu s nejširší nabídkou produktů, nejrozmanitějším výběrem odběratelů a nejvyšším obchodním obratem v Číně. http://www.cantonfair.org.cn/en/index.aspx

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/584821/Xu_Bing_Spokesman_of_Canton_Fair.jpg

KONTAKT: Paní Chloe Cai, +86-20-8913 8622, caiyiyi@cantonfair.org.cn