120. kantonský veletrh byl ukončen s vyšším obchodním objemem ve výši 27,89 miliard USD

Guangzhou (Čína) 9. listopadu (PROTEXT/PRNewswire)

120. čínský veletrh dovozu a vývozu (Canton Fair) byl úspěšně ukončen 4. listopadu 2016 s celkovým objemem uzavřených exportních smluv ve výši 187,301 miliard juanů (27,89 miliard USD), což představuje meziroční nárůst o 3,2 procenta ve srovnání s podzimním kantonským veletrhem 2015. Veletrhu se zúčastnilo 185 704 odběratelů z 213 zemí a regionů, což je meziroční nárůst o 4,6 procenta.

Letošní kantonský veletrh přilákal více zahraničních odběratelů elektroniky a domácích elektrických spotřebičů, spotřebního zboží, domácích dekorací, dárků a strojírenství. Počet odběratelů z Asie, Evropy, Severní a Jižní Ameriky a Oceánie představoval v tomto pořadí meziroční nárůst o 4,22 procenta, 6,53 procenta, 10,91 procenta a 0,11 procenta.

Xu Bing, mluvčí kantonského veletrhu a zástupce ředitele čínského centra zahraničního obchodu, poznamenal, že koncepcí 120. kantonského veletrhu bylo zdůraznění inovačního rozvoje a výměna zkušeností v oblasti světového průmyslu. „Jako 60 let rostoucí mezinárodní a otevřená platforma pro světové profesionály, kteří mohou sdílet své nápady a informace, představuje nyní kantonský veletrh nejmodernější ukázku úspěchů technologie a celosvětových průmyslových trendů."

Strojírenské a elektronické výrobky zaznamenaly během 120. kantonského veletrhu největší podíl s objemem ve výši 15,10 miliard USD, s meziročním nárůstem o 1,8 procenta, což představovalo 54,1 procenta celkového zobchodovaného objemu. Dále následují průmyslové výrobky, které dosáhly objemu 7,2 miliard USD, a textil a oděvy s objemem 1,63 miliard USD.

Zobchodovaný objem byl nejvyšší v zemích Evropské unie (7,1 miliard USD), zemích BRIC (Brazílie, Rusko, Indie, Čína) (3,8 miliard USD) a USA (3,71 miliard USD) s meziročním nárůstem, který v tomto pořadí dosáhl 5,6 procenta, 11,5 procenta a 14,7 procenta.

Pan Xu poznamenal, že zvýšený počet dohod a účastníků je jedním z pozitivních výsledků inovativního a multifunkčního rozvoje kantonského veletrhu jako všestranného veletrhu. „Počet předregistrovaných odběratelů přes naše nové světové mediální kanály dosáhl letos 70 000."

O kantonském veletrhu

Čínský veletrh importu a exportu, známý také jako kantonský veletrh, se koná v Guangzhou dvakrát ročně, vždy na jaře a na podzim. Od svého založení roku 1957 je tento veletrh komplexní výstavou s nejdelší historií, nejvyšší úrovní, v největším měřítku a s největším množstvím produktů, stejně jako nejpočetnější účastí světových odběratelů a největším obchodním obratem v Číně.

Kontakt: paní Chloe Cai, +86-20-8913 8622, caiyiyi@cantonfair.org.cn

Keywords Čína-obchod-trh-Canton Fair