Společnost Huawei představila řešení Digital Urban Rail 2.0 na veletrhu InnoTrans 2016

Berlín 22. září (PROTEXT/PRNewswire)

Zrychlení tempa pro zákazníky pro udržení kroku s cloudovým věkem

Na veletrhu InnoTrans 2016 představila společnost Huawei dvě nová řešení Digital Urban Rail 2,0 pro železniční průmysl. Patří k nim cloudové řešení integrovaného automatického systému řízení dopravy - Traffic Control Integrated Automation Systems (TIAS) a komunikační systém pro železniční data (DCS). Obě řešení, společně vyvinutá společností Huawei a jejími partnery, jsou navržena tak, aby budovala inteligentnější, bezpečnější a efektivnější železniční dopravní sítě pro globální klienty s inovativními technologiemi, jako je cloud computing, zpracování velkých objemů dat a Long Term Evolution (LTE).

Foto - http://photos.prnasia.com/prnh/20160921/0861609783

Společnost Huawei byla také hostitelem summitu na téma „Přední nové informační a komunikační technologie, budování lépe propojené železnice", který byl platformou pro více než 200 železničních expertů, globálních renomovaných operátorů, integrátorů a sdružení, včetně Mezinárodní železniční unie (UIC), Deutsche Bahn (DB), společností SMRT Corporation Ltd. ze Singapuru, Thales, Bombardier, Alstom a dalších.

Přední nové informační a komunikační technologie, budování promyšlenější, bezpečnější a efektivnější propojené železnice

Vzhledem k nekonečné poptávce po zvýšení kapacity čelí také železniční přepravní systémy problémům, které se týkají dochvilnosti, bezpečnosti a účinnosti. Z tohoto důvodu se provozovatelé železniční dopravy snaží přijímat inovativní řešení v oblasti ICT a infrastruktury, které nejen podporují pružnou a efektivní rozvoj služeb, ale také usnadňují rozvoj inteligentních systémů městské železniční dopravy, které jsou orientovány na budoucnost.

Yuan Xilin, předseda dopravního sektoru Enterprise Business Group společnosti Huawei uvedl: „Dnes přetvářejí dopravní průmysl výkonné technologie. Po více než dvě desetiletí byla společnost Huawei v popředí a poskytovala vysoce kvalitní služby pro železniční průmysl. Využitím LTE, cloud computingu a technologií objemných dat umožňujeme zákazníkům dosažení bezpečného dispečinku vlaků a vizualizované řízení; efektivní řízení aktiv a prostředků s cloudem městských železnic a technologiemi BYOD podporujeme zákazníky při integraci jejich služeb a sdílení informací, pomocí konvergentní a elastické technické architektury a zpracování velkých objemů dat. Jsme schopni zavést zákazníkům inteligentní plnou správu celkového cyklu a formulovat vhodné marketingové plány pro jízdenky, které povedou k lepší účinnosti a zvýšení výnosů. Zavádíme také řešení internetu věcí (IoT), která umožňují zákazníkům dosahovat lepších výsledků v oblasti prevence katastrof, nákladní dopravy a celkového cyklu řízení zdrojů."

Společnost Huawei zároveň představila řešení Digital Urban Rail 2.0, která usnadňují rozvoj městských železnic

Inovativní cloudové řešení TIA bylo společně vyvinuto společnostmi Huawei a HollySys. Představuje průlomový design, který integruje cloudovou technologii společnosti Huawei do řešení TIA společnosti HollySys. Společnost Huawei využívá cloudovou platformu v centru řízení provozu -Operation and Control Center (OCC). Tato architektura nabízí funkce zpracování dat a jejich ukládání, které jsou vhodné pro celou škálu služeb a systémů využívaných železnicemi a provozními středisky.

Řešení DCS další generace je řešením signalizace pro městské železnice společně vyvinuté společnostmi Huawei a Thales; zatímco společnosti Siemens, Alstom a Bombardier také testovaly se společností Huawei komunikační řízení vlaků (CBTC) přes LTE. Díky nerušícímu designu LTE, bezchybnému dispečinku a vysoké škálovatelnosti toto řešení účinně zvyšuje spolehlivost bezdrátové sítě a umožňuje bezpečnější systém dopravní signalizace jako prostředek ke zmírnění současného problému rušení veřejným internetovým Wi-Fi připojením.

Na železničním summitu společnosti Huawei Klaus-Dieter Masur z Deutsche Bahn uvedl: „GSM-R bylo zajisté velkým úspěchem. Dnes tento univerzální standard podporuje a umožňuje telekomunikační služby pro všechny provozní potřeby železnic." Nicméně Future Mobile Radio Technology může pomoci provozovatelům železniční dopravy při implementaci nových služeb a aplikací. V současnosti jsou frekvence a migrační aspekty stále složitými problémy. Již byly učiněny první kroky v rámci projektů a činností k překonání těchto překážek. Myslíme si, že společnost Huawei je jedním z nejvýznamnějších hráčů v oblasti výzkumu a vývoje na cestě k plnému využití tohoto nového standardu v průběhu několika posledních let. Plná implementace bude i přesto trvat až dvě desetiletí."

Se závazkem k principu „Otevřenost, spolupráce a oboustranná výhoda" se společnost Huawei spojila s partnery pro komplexní a společné inovace, aby tak vybudovala end-to-end řešení, která budou podporovat železniční průmysl na úspěšné cestě při digitální transformaci. Doposud pokrývají městská digitální řešení společnosti Huawei 100 000 km železnic po celém světě a slouží více než 50 městským železničním linkám ve více než 30 městech světa v otevřené spolupráci s více než 60 partnery v oboru železničního průmyslu.

KONTAKT: Maggie Zhang, +86-755-8924-7562, zhangxin83@huawei.com

Keywords Německo-komunikace-doprava-železnice-Huawei

Region
Europe, EU, NATO